TUKAO ME JE TOLIKO DA SAM LAGALA DA ME JE UJEO PAS! Sin i ćerka političara HDZ-a otkrili pravo lice svog oca
Igor Krizmanić, Foto: Facebook printscreen

nasilje u porodici

TUKAO ME JE TOLIKO DA SAM LAGALA DA ME JE UJEO PAS! Sin i ćerka političara HDZ-a otkrili pravo lice svog oca

Igor Krizmanić im je uništio detinjstvo

Objavljeno: 11:10h

Igora Krizmanića, gradskog većnika HDZ-a iz Požege, ćerka i sin optužili su za porodično nasilje.

Petra, njegova ćerka, je pre nekoliko dana u Fejsbuk grupi #spasime ispričala kako ju je njezin otac zlostavljao. #SPASIME je građanska inicijativa za protest kojim će Hrvatska iskazati solidarnost sa žrtvama nasilja i zatražiti od sistema da ih napokon adekvatno zaštiti.

Priča se vrlo brzo proširila u javnosti, a ona je zbog svoje hrabrosti izazvala divljenje žena širom zemlje. Njen otac je zbog optužbi zamrznuo sve svoje političke funkcije pa je čak i izašao iz HDZ-a dok, kako kaže, ne dokaže svoju nevinost.

- Sve poričem što je moja kći navela. Ne znam koji je uopšte cilj ovoga - rekao je Igor Krizmanić.

- Bila sam toliko mala da se ne sećam kad nas je počeo zlostavljati. Međutim, nisam željla da moja priča ode u političkom smeru. O njemu ne razmišljam ni kao o političaru ni kao o većniku. On je u mojim očima običan čovek, otac i nasilnik - govori Petra za "24 sata".

Veruje ipak kako će Krizmanić pokušati ublažiti celu priču jer je pre politike bio samo “obični konobar u svetu kurvi i alkohola”.

- Jednom sam mu prećutala da sam dobila jedinicu u školi. Dočekao me sedeći na stolu s kutlačom u ruci. Nateravali smo se oko stola, a kad me uhvatio, toliko me pretukao, da sam morala lagati da me ugrizao pas - priseća se hrabra devojka.

Otac ju je, tvrdi, jednom i lupio vratima jer je želela s prijateljicom na sladoled, što on nije hteo da joj dopusti. Krizmanić je, kaže, psihički maltretirao nju, njenu majku i brata.

- Dok je još bio u braku s majkom, imao je verenicu u kojoj je obećavao da će je oženiti. To smo saznali tek kasnije. A onda se oženio s majčinom najboljom prijateljicom - priča Petra.

I problemi su tek onda započeli. Petrina majka nasledila je kuću, a Krizmanić, kojem je zbog braka s Petrinom majkom pripala njena polovina, s novom ženom silno hteo da se useli u nju. Psihičkim zlostavljanjem, tvrdi djvojka, pokušao je da ih iseli.

- Usred zime isključio nam je plin što je mogao jer je priključak glasio na njega. Subotom i nedeljom dolazili su nam ljudi koji su tvrdili da kupuju našu kuću. Onda nas je i tužio želeći dobiti deo kuće - priseća se.

Nasilje su, kaže, prijavljivale, ali bezuspešno.

- Malo bi se primirio pa bi nasilje krenulo opet. Pretio je i mojim prijateljicama, a na sudu me nazvao kurvom - ispričala je devojka.

Krizmanić je na kraju, dodaje kroz plač, uspeo da ih istera ti iz kuće.

- Mami je isplatio po meni jako malu svotu - govori.

Fizičko zlostavljanje lakše je podnela od psihičkog. Na kraju, ono se verovatno može i dokazati.

- Vreme je da se čuje istina. Moja, i svih drugih žena - zaključuje Petra svoju potresnu ispovest.

Javio se i njegov sin Adrian Krizmanić, koji je potvrdio sve što je Petra iznela o njihovom ocu.

- Bilo je tu i psihičkog i fizičkog nasilja. Sestru je udarao. Nasrtao na majku. Jednom sam ga uspeo zaustaviti jer više to nisam mogao trpeti. Redovno je vređao i moju majku i moju sestru. Govorio im je takve ružne stvari. Ne želim se ni prisećati toga - ispričao je Adrian za "24 sata", koji trenutno živi i radi u Nemačkoj, a s ocem, kaže, nema nikakve kontakte i drago mu je zbog toga.

- Jednom nas je i izbacio iz kuće. Eto tako, došlo mu valjda. Namjrno bi nas provocirao, pa nasrtao, a sve je to radio čak i nakon razvoda - kaže Adrian i nastavlja:

- S ocem ne pričam već nekih pet godina. Bez ikakvih kontakata. I bolje je tako. To nije čovek i hteo bih da svi vide kakav je. On ima unuke kojima ne zna ni ime. Nikad nije nazvao niti da pita kako smo, niti da čestita rođendan, niti da se izvini za sve što je uradio. Izvinjene od njega više ni ne očekujem, jer kako očekivati nešto lepo kao što je izvinjenje od čoveka koji je svojoj deci uništio detinjstvo.

Kaže kako mu je drago što je njegova sestra odlučila da podeli ovu priču kako bi svi videli kakav je Igor Krizmanić.

- Skupilo se toliko toga u njoj i logično je to. Trpjeti takve stvari godinama je nemoguće. Kuvalo je to u njoj i podstaknuta ovim svime morala je reagovati. Svaka joj čast na tome - dodaje Adrian.

- Ja se 15 godina budim sa znanjem da imam oca, a sramim ga se. Ne znam da li da ga još zovem ocem. Moja želja je samo da svi saznaju kakav je on. Na Dan žena sa smeškom u Požegi deli ruže i karanfile, a moju majku i sestru je vređao i tukao - kaže Adrian.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.