NASTAVLJA SE NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA NA SVETU! Klepetan se VRATIO svojoj Malenoj i to mnogo ranije
Pre 26 godine Stjepan Vokić iz Brodskoga Varoša u Hrvatskoj, pronašao je pored bare ranjenu rodu, kojoj je jedno krilo bilo slomljeno, Foto: Print Screen Youtube

PREDIVNO

NASTAVLJA SE NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA NA SVETU! Klepetan se VRATIO svojoj Malenoj i to mnogo ranije

Njihova ljubavna priča traje već 17 godina

Objavljeno: 21.03.2019. 07:18h
  • 5.1k

Ljubav između rodana Klepetana i njegove Malene najpoznatija je ljubav na svetu, a ova priča smekšala je i ona najtvrđa srca.

Pre 26 godine Stjepan Vokić iz Brodskoga Varoša u Hrvatskoj, pronašao je pored bare ranjenu rodu, kojoj je jedno krilo bilo slomljeno. Nazvao ju je Malena.

Na krovu joj od tada svakog proleća pomaže da napravi gnezdo, a tokom zime joj pravi unutrašnju nastambu, jer ona ne može da odleti u toplije krajeve.

A onda je, jednog proleća, pri povratku s juga, u njeno gnezdo sleteo mužjak Klepetan. Njihova ljubavna priča traje već 17 godina.

Naime, on se i pre nekoliko dana, 17. godinu zaredom vratio svojoj Malenoj.

- Sav drhti od hladnoće, još se nije navikao na ove niske temperature. Stigao je juče u 15 časova i odmah je doslovno smazao dve kilograma mesa koje sam mu doneo u kanti- izjavio je Stjepan Vokić, penzionisani domar Područne škole u Brodskom Varošu koji još 1993. godine brine o zaljubljenim rodama.

Vokić dodaje kako ga je iznenadio Klepetanov raniji dolazak, ali kaže kako priroda - zna svoje.

- Video sam sedam roda kako lete iznad igrališta, a potom su sletele. Otišao sam ka njima kako bih saznao da li je i Klepetan među njima. Kad sam im primakao meso Klepetan me je prepoznao i odmah došao ka meni. Nakon što je pojeo, odleteo je u gnezdo Malenoj, rekao je on, dodajući da će možda biti i malih ptića, pošto se par odmah bacio na maženje i ljubljenje i to dva puta.

-Zabavljaju se već njih dvoje pa će kroz nekoliko nedelja Malena sneti i jaja. Možda će biti i malih ptića. Ali vidi se da je dug put izmorio Klepetana, dosta spava. Pa im, kako su navikli, donosim i hranu - kaže Vokić i dodaje da je snimio Klepetanov povratak pa će snimak uskoro osvanuti i na Fejsbuk stranici popularnih roda koju inače uređuje njegov sin.

-Ja vam nisam baš za te mobilne telefone, godine su tu - zaključio je Vokić, vidno srećan što su se njegove rode sastale po 17. put.

Inače, ptice su najverniji partneri u životinjskom svetu. One mogu biti toliko vezane za svoje životne izabranike da u slučaju razdvajanja ili smrti i same uginu “slomljenog srca”.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media