Zvonimir Boban: Berluskonija je politika izopačila, glasaću za Milanovića!

ČVRSTO ODLUČIO

Zvonimir Boban: Berluskonija je politika izopačila, glasaću za Milanovića!

Proslavljeni hrvatski fudbaler u intervjuu za Jutarnji otvoreno progovorio o hrvatskom premijeru i političkoj sceni u susednoj zemlji, kao i o vlasniku Milana
Objavljeno: 14:41h

U jučerašnjem intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu, nekadašnja vedeta reprezentacija nekadašnje Jugoslavije i ove zemlje, te klubova Dinama i Milana, Zvonimir Boban "otvorio je dušu" Miljenku Jergoviću o svojim glasačkim planovima za predstojeće parlamentarne izbore.

-Glasaću za Zorana Milanovića, a mislio sam da neću nikad. Ali, u zadnje vreme on nije više isti čovek. Koliko primećujem, sazreo je. Drugo: nije kompromitovan i čini se neupitno pošten, a to je, na našu sramotu, njegova velika prednost. Njegova ljubav prema Hrvatskoj nije urlatorska. Treće: imam utisak da je spoznao izgubljeno vreme i da je spreman da napokon pokrene tromi državni aparat ove naše nesrećnice - objasnio je Boban svoj stav.
Fudbaler koji je poznat i po čuvenom ispadu tokom nereda na Maksimiru 1990, ima desničarski pedigre ali to mu ne smeta da pokloni poverenje levičaru: "Ne glasa mi se za detuđmanizatore koji tuđmanizuju. Verujem kako je ključno da zbog bolje desne opcije pobedi leva. Možda tako dobijemo “praviju” desnu koja mi je bliža u mnogim pogledima. Nažalost, ova sada - nije ni u jednom." Boban osudio Šimunića: Neka nauči na koji se način voli zemlja!
Boban se osvrnuo i na nekadašnjeg italijanskog premijera Berluskonija, za čiji je Milan igrao deset sezona: "Berluskoni je bio sposoban, drag, zanimljiv i elegantan čovek - sve dok nije ušao u politiku koja ga je izopačila, a stari nije bio spreman za političkog, novog Berluskonija. Nije imao kulturu sebe samog, nije stvorio duhovne vrednosti koje bi ga zaštitile od mehanizma mediokritetskih taština i podvala koji uglavnom melje i uništava sve dobro u ljudima."
(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.