OTAC STAVIO DETE OD 18 MESECI SAMO DA VOZI TRAKTOR, pa snimak objavio na Fejsbuku! SRBIJA JE U ŠOKU! (VIDEO)
Apelujemo na roditelje da dobro razmisle svaki put pre nego što nesvesno ili nesavesno stave svoje dete u rizičnu situaciju!, Foto: Printscreen / Youtube

NEVEROVATNO!

OTAC STAVIO DETE OD 18 MESECI SAMO DA VOZI TRAKTOR, pa snimak objavio na Fejsbuku! SRBIJA JE U ŠOKU! (VIDEO)

Apelujemo na roditelje da dobro razmisle svaki put pre nego što nesvesno ili nesavesno stave svoje dete u rizičnu situaciju

Objavljeno:

Alarmantan snimak na kom se vidi dete, koje ima 18 meseci, i sedi samo u kabini traktora u pokretu, dok ga otac koji ide pored vozila snima, zgrozio je veliki broj ljudi. "Ponosni tata" iz Požege u Hrvatskoj snimak je okačio na jednoj Fejsbuk stranici, prenose mediji.

Dok je mališan bio sam u kabini, traktor je bio u pokretu, a vrata su bila otvorena. Dete je kroz njih moglo da ispadne i da padne pod točkove traktora. U najmanju ruku bilo bi teže povređeno...

Video traje oko 20 sekundi. Za to vreme dete je bilo nezaštićeno i nije bilo vezano. Ne zna se koliko dugo je, pre snimanja, kao i posle, sam sedeo u kabini.

Na snimku se vidi da se dete drži za volan i da ga pomera.

Nije poznato da li ovaj model traktora ima opciju automatskog navođenja, pa na njegovo kretanje ne utiče pomeranje volana. Ali, bez obzira na to, rizično je da dete uopšte bude u blizini ovako opasne mašine.

NEODGOVORNO PONAŠANJE RODITELJA I PORODICE

- Pre dva dana, u selu Đakus kod Žitorađe u Srbiji povređeno je dvogodišnje dete, kada ga je pregazio traktor. Prednja guma traktora je prešla preko leđa i leve dečakove noge.

Nesrećan slučaj se desio u dvorištu porodične kuće. Dete je bilo napolјu, a deda je upalio traktor i počeo da se kreće, pa nije video unuka.

- Jedno desetogodišnje dete je poginulo, a dvoje je teško povređeno u nesreći koja se dogodila u julu 2018. godine u njivi blizu Velesa, gradića u centralnoj Makedoniji.

Četvoro dece, dvoje uzrasta 10 godina, jedan osmogodišnjak i jedan petogodišnjak su se nalazila u improvizovanoj metalnoj korpi prikačenoj za traktor "IMT 542", sa kojim je upravljao S.S. (18) iz sela Buzalkovo. Mladić je zaustavio traktor u njivi i sišao sa njega, dok su deca ostala da ga čekaju u metalnoj korpi. U jednom trenutku traktor je krenuo nizbrdo, a od truckanja su dva deteta, od 10 i 5 godina ispala iz metalne korpe, zadobivši teške telesne povrede, dok su druga dva deteta lakše povređena.

- U junu 2018. godine jedan otac je svom maloletnom sinu prepustio volan kola na auto-putu Beograd-Niš. U jednom trenutku dete je, čak, selo ocu u krilo.

Deca bezuslovno veruju svojim roditeljima. Nažalost, ima onih koji njihovo poverenje zloupotrebljavaju i životno ih ugrožavaju, tako što ih, na primer, stave za volane vozila.

Pozivamo sve roditelje da dva puta razmisle pre nego što stave dete na mesto u vozilu, gde im nije mesto.

BONUS VIDEO:

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Izgoreo automobil nasred ulice (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.