KAKO HRVATI PERU SRPSKE PARE? Domagoj Margetić otkriva ono što se malo zna, a i oni koji znaju - ĆUTE (VIDEO)
Domagoj Margetić, Foto: Promo

SKENIRANJE

KAKO HRVATI PERU SRPSKE PARE? Domagoj Margetić otkriva ono što se malo zna, a i oni koji znaju - ĆUTE (VIDEO)

Margetić je govoreći o svojoj novoj knjizi “Krvave balkanske milijarde“ istakao da su poliričke elite posle raspada Jugoslavije međusobno podelile oko 150 milijardi dolara

Objavljeno: 14.04.2019. 08:12h
  • 345

Gost emisije“ Skeniranje“ u produkciji Helmcasta bio je istraživački novinar Domagoj Margetić.

Margetić je govoreći o svojoj novoj knjizi “Krvave balkanske milijarde“ istakao da su poliričke elite posle raspada Jugoslavije međusobno podelile oko 150 milijardi dolara koji su završili u njihovim i privatnim džepovima njihovog bliskog okruženja.

Tako je ,zapravo, kako Margetić tvrdi, izvršena tajkunizacija Balkana. On objašnjava kako su Milošević i Tuđman delili plen dok su se Srbi i Hrvati međusobno ubijali.

Domagoj Margetić
Domagoj Margetić foto: Promo

Margetić kaže da veze političkih elita Beograda i Zagreba nikada nisu pokidane i tvrdi da i danas postoje.

- Nekada su delili naftne interesne,a danas je to ,recimo, promet mesa. O dok se i dalje narodi međusobno gledaju preko nišana srpske, hrvatske i kosovske političke elite sarađuju i dele plen. Tako sam došao do papira kako se uvozi meso preko Kosova, onda u Srbiju, iz Srbije se izvozi u Hrvatsku,a odatle dalje u Evropsku uniju. I kako su Tuđman i Milošević svojevremeno delili plen oko nafte, novca i nekretnina koje su nasleđene od SFRJ,danas to tako hrvatska,srpska i kosovska elita čine sarađujući za svoje lične interese s uvozom mesa -  kaže Margetić.

On je dodao da je o svemu tome govorio pred evropskim institucijama i iznosio dokaze,ali da je jasno da postoje interesi da se takve pljačke prećutkuju.

Autor i voditelj emisije Olivera Milivojčević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media