PREMINUO VELIKI HRVATSKI ŠEF: Andrej Barbieri izgubio bitku sa životom nakon teške bolesti
Andrej Barbieri, Foto: Printscreen/youtube

tužna vest

PREMINUO VELIKI HRVATSKI ŠEF: Andrej Barbieri izgubio bitku sa životom nakon teške bolesti

Andrej Barbieri, hrvatski kuvar koji je publici bio poznat zbog gostovanja u gastro emisijama preminuo je danas u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci

Objavljeno:

Preminuo je jedan od najvećih šefova kuhinje u istoriji hrvatske gastronomije. Andrej Barbieri umro je nakon dugogodišnjih zdravstvenih tegoba.

Vrhunski "chef" Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon detinjstva provedenog u Lovranu vrlo mlad je otišao u Italiju gde je otvorio multimedijalni lokal.

U to vreme je bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili pozorišni pojam - mesto gde se nešto odigrava i zbiva. Od 1999. godine posvećen je isključivo kulinarstvu, vodio je niz restorana širom sveta.

Izmoren tempom uspešnog ugostiteljstva pre desetak godina iz sveta se vratio se Volosko gde je počeo razmišljati o odlasku u penziju, međutim ljubav prema gastronomiji ipak je bila jača.

Jelima koje kao da kuva za sebe privlačio je prijatelje i stvarao nove. Pre nekoliko godina došao je poziv da opatijskoj Bevandi vrati sjaj i tempo je opet ušao u fazu ubrzavanja. Uz Bevandu, u Rijeci je na Korzu preporodio i lokal Conca d’Oro, Zlatna školjka, preuređena je po njegovim zamislima. Ubrzavanju ritma doprinela je televizija, potom i ponuda za saradnju u štampanim medijima.

Poslednji Barbierijev projekat u Hrvatskoj bio je Barbieri´s, restoran koji je otvorio s na zagrebačkom Kaptolu zajedno s rođakom Franom Barbierijem. Nakon toga odlazi u Dohu i otvara Quavannu i tako postaje "chef konzultant" prvog hrvatskog restorana u Kataru. Šira javnost dobro ga je upoznala po njegovim kulinarskim ekspertizama u Masterchefu.

BONUS VIDEO: NASER ORIĆ ME JE HAPSIO, GIŠKA JE BIO SA MNOM! Vuk Drašković otkriva sve TAJNE 9. marta

(Espreso.co.rs / tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.