DECI ZA UŽINU SERVIRALI TESTENINU SA CRVIMA! Skandal u osnovnoj školi, neka su se i razbolela!
Deca za užinu dobila hranu sa crvima, Foto: Profimedia

ODVRATNO

DECI ZA UŽINU SERVIRALI TESTENINU SA CRVIMA! Skandal u osnovnoj školi, neka su se i razbolela!

Alarmirano je osoblje, ručak je prekinut, ali za neke školarce je bilo prekasno

Objavljeno:

U osnovnoj školi Dolac u Rijeci deci su u ponedeljak poslužili testeninu s crvima.

Alarmirano je osoblje, ručak je prekinut, ali za neke školarce je bilo prekasno, javlja Riječanin.hr.

Neki roditelji posvedočili su kako su upravo deca primetila crve u testenini, a neki tvrde i kako su deca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u trbuhu.

Požalili su se kako inače nisu zadovoljni hranom u produženom boravku u OŠ Dolac i kako su jeca i ranije imala problema s probavom nakon obedovanja u produženom boravku.

U OŠ Dolac roditeljima su se tokom jučerašnjeg dana izvinili porukom u kojoj priznaju incident:

- U maneštrici od graha i ječma sa suvim mesom pronađeni su crvi. Škola je promptno reagovala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo koji su odmah izašli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je takođe obavestila i dobavljača, firmu Blato 1902. d.d. te iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo…. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u toku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavestiti. Duboko se izvinjavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja - poručili su roditeljima iz osnovne škole Dolac.

Roditelji dece nisu zadovoljni reakcijom škole pa su portalu Riječanin uputili dopis sa svojim zahtevima:

- Kao roditelji dece koja se hrane u školi Dolac hranom koju dostavlja konoba Blato, vrlo je uznemiravajuće u dopisu škole na reakciju “crvi u hrani” pročitati kako je škola “iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo” dotičnoj konobi.

Pitamo se koliko još puta deca moraju povraćati i razboleti se da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti saradnju s konobom! Govoriti o obeštećenju ručka ovde je podjednako alarmantno kao sto je i naći crva u hrani. O kakvom obeštećenju je potrebno razgovarati kada je zdravlje dece ugroženo? Šta se još mora dogoditi da razgovaramo o onome što je ključno? Ovo su situacije koje ne traže toleranciju i razumevanje već odlučnu i urgentnu reakciju škole, nadzornih i pravnih institucija.

I mi kao roditelji bezrazložno ignorišemo već neko vreme stav dece o lošem kvalitetu hrane. Deca se kontinuirano žale da je hrana neukusna i često nejestiva a čujemo da i tegobe u obliku povraćanja, proliva i bolova nisu nažalost retka pojava. Loše iskustvo s konobom Blato smo nažalost lično prošli i sa starijom kćeri koja ide u školu Gelsi. Slične pojave kod djce pamtimo i od tog vremena i očito se ne radi o izuzecima novijeg datuma.

Apelujemo stoga da poduzmete jedini mogući ispravni korak i raskinete odmah saradnju i dostavu hrane deci od strane konobe Blato. Ukoliko to ne učinite, kontaktiraćemo državnu inspekciju i zatražiti uvid u poslovanje i uslove rada dotične konobe te pokrenuti tužbu i negativan publicitet protiv škole kao suodgovorne za ugrožavanje zdravlja dece.

Molimo stoga Vašu neodložnu odluku o raskidanju saradnje s konobom Blato. Neoprostivo je i neodgovorno zaključiti ovakvu situaciju službenom protestnom notom i trivijalnim obeštećenjem. U međuvremenu ćemo iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi informirali ljude o tome kako se priprema hrana u konobi Blato i koja opasnost dolazi iz njihove kuhinje - stoji u saopštenju roditelja poslanom portalu Riječanin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.