TEŠKO POVREĐENU DEVOJČICU TRANSPORTUJU U ZAGREB: Zbog kritičnog stanja neće moći u avion, voziće je sanitet
Devojčicu će voziti sanitetom (ilustracija), Foto: Marina Lopicic

tragedija na pagu

TEŠKO POVREĐENU DEVOJČICU TRANSPORTUJU U ZAGREB: Zbog kritičnog stanja neće moći u avion, voziće je sanitet

Devojčica će biti primljena na Odeljenje za pedijatrijsku intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb

Objavljeno:

Devojčica (7) koja je danas ujutro teško povređena na Pagu, biće zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačena tokom poslepodneva sanitetskim vozilom na dalje lečenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je Hini ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić.

Iako je bio spreman Vladin avion koji je djevojčicu trebalo da prebaci u Zagreb, pregledi su pokazali da zbog pneumokraniuma, odnosno prisutnosti vazduha u lobanji, ne može da putuje avionom, pa će biti prevezena sanitetskim vozilom, rekao je Kujundžić.

Devojčica će biti primljena na Odeljenje za pedijatrijsku intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, potvrdio je upravnik tog odeljenja i pomoćnik direktora KBC-a Milivoj Novak.

Od četvoro dece koju je u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac, troje ih je teško povređeno, a najteže sedmogodišnja devojčica koja je na odeljenju intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje.

Dve devojčice nalaze se u jedinici intenzivne nege, a ostalo dvoje dece na hirurgiji, objavili su lekari Opšte bolnice Zadar na konferenciji za medije.

- Sedmogodišnja devojčica najteže je povređena. Ima brojne povrede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvek nije stabilizovana. Kada se stabilizuje, sledi njen transport prema Intenzivnoj jedinici za decu na KBC-u Rebro - rekao je upravnik odeljenja za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

Druga, osmogodišnja devojčica, koja se takođe nalazi u jedinici intenzivnog lečenja, pri svesti je i stabilizovana.

- Za nju se sutra planira operativni zahvat - izjavio je Karuc.

Načelnik službe za hirurgiju Saša Pavić potvrdio je da su drugo dvoje dece, dečak od tri i devojčica od pet godina, smešteni na odeljenju hirurgije.

- Devojčica ima lakše telesne povrede uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dečak je takođe stabilno, ali na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto vazduha u grudnoj šupljini, što znači da verovatno ima povređena pluća. To je minimalna količina, pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to pripada u teške telesne povrede - kazao je Pavić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.