NAJTEŽE POVREĐENA DEVOJČICA SA PAGA U KRITIČNOM STANJU: Ima krvarenje na mozgu, možda je transportuju u Zagreb
Devojčica je u kritičnom stanju (ilustracija), Foto: Filip Plavčić

tragedija na pagu

NAJTEŽE POVREĐENA DEVOJČICA SA PAGA U KRITIČNOM STANJU: Ima krvarenje na mozgu, možda je transportuju u Zagreb

Od četvoro dece koju je u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac, troje ih je teško povređeno a najteže 7-godišnja devojčica

Objavljeno:

Ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić izjavio je da će lekarski konzilijum zadarske bolnice uskoro od odluči trebali li sedmogodišnju devojčicu, čije se stanje pogoršava nakon što je jutros teško povređenaa na Pagu, da prebace na lečenje u neku od zagrebačkih bolnica.

- Od 9 sati stalno sam u kontaktu, i pisanom i usmenom, s bolnicom u Zadru. Na žalost, stanje se ozbiljno komplikuje. Od četvoro dece dvoje nemaju povrede opasne po život, a dvoje ima. Međutim, kod jedne devojčice u poslednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre pa smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti - rekao je Kujundžić novinarima po izlasku iz Vlade.

- Sada će početi konzilijum na kojem će lekari Zadru doneti procenu koliki je rizik od transporta. Vladin avion je spreman i ako bude procena da je bolje da se devojčicu premjesti na Rebro, ići će se u transport- kazao je Kujundžić.

Od četvoro dece koju je u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac, troje ih je teško povređeno a najteže 7-godišnja devojčica koja je na odeljenju intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Kada joj se stanje stabilizuje razmišlja se o njenom transportu u Zagreb, izvestili su zadarski lekari.

Stanje devojčice se zakomplikovalo pa je oko 14 sati započeo konzilijum koji će odlučiti hoće li i kako transportirati devojčicu.

- Sedmogodišnja devojčica najteže je povređena. Ima brojne povrede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvek nije stabilizovan, pa smo i u kontaktu s Ministarstvom zdravstva i u planu nam je, kada se ona stabilizuje, njen transport prema Intenzivnoj jedinici za decu na KBC-u Rebro - rekao je na novinarskoj konferenciji voditelj odjeljenja za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

54-godišnji muškarac jutros je svoje četvoro dece bacio s prvog sprata kuće u Pagu, u ulici Josipa bana Jelačića. Radi se o deci starosti 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara.

Kako saznaje Index, porodica je inače iz unutrašnjosti Hrvatske, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vreme događaja bila i 43-godišnja majka. "Index" piše da je muškarac radnik Kampa Šimuni. Porodica je pre desetak godina došla iz Virovitice. Dve najstarije devojčice su najteže povređene, dok su devojčica od 5 i dečak od 3 van životne opasnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.