ČUO SAM DEČIJI PLAČ, A ONDA VIDEO PUNO KRVI! Svedoci sa Paga ispričali šta je otac uradio nakon BACANJA DECE
Kuća sa koje su bačena deca, Foto: Printscreen/večernji.hr

tragedija na pagu

ČUO SAM DEČIJI PLAČ, A ONDA VIDEO PUNO KRVI! Svedoci sa Paga ispričali šta je otac uradio nakon BACANJA DECE

"Šta možete videti u toj situaciji. Polomljeni, izudarana lica, samo se nadam da će sve biti u redu da neće biti gorih posledica"

Objavljeno:

Četvoro dece starosti 3 do 8 godina završilo je u bolnici nakon što ih je 54-godišnji otac bacio s balkona jutros u gradu Pagu.

Vlasnik kuće u kojoj porodica stanuje Bernard Maričević (85) rekao je "Večernjem" da je jutros prvo čuo dečji plač. Kada je istrčao iz kuhinje, troje dece već je ležalo na betonu, a četvrto je pomahnitali otac bacao s balkona.

– Čuo sam kako deca plaču, plaču svi jako, kad mi došli doli, a ono sve puno krvi – kaže on.

- Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolj i vikala: "Kurvin sine." Nismo ih smeli dignuti, samo da vidimo jesu li svi živi, ja sam uzeo malog od dve i po godine, odneo ga k sebi i pokrio ga ćebetom – prepričava 85-godišnjak.

- Deca su još bila u pidžamama, a nakon pada od straha su se pomokrila. Na mestu gde su deca pala ostali su tragovi krvi. Ja sam ga video kako je seo u auto i otišao u policiju – dodaje.

Maričević kaže da nije bilo problema s njim i da su bili dobri podstanari.

– Imao je dobru platu, samo je poludeo za autima. Sad će ovo, sad će ono – kazao je i dodao kako nikad nije čuo da je otac tukao decu.

Porodica se doselila pre više od dve i po godine.

– Policija je došla za pet minuta, prva pomoć malo je kasnila. Mama je tu bila, otišla je u Zadar gde su deca – rekao je.

Komšinica Marija kaže kako je čula da su uskoro morali iseliti iz kuće.

– Možda je zato poludeo, ali oni su svi bili dobri – rekla je ona.

- Kada sam išao na posao, došla je žena i rekla da su deca popadala. Prvo sam pomislio da su sama izašla i pala s balkona, a u tom trenutku sam izašao i video kako deca leže dole. Uto je došao njihov tata i otišao u auto, ja sam računao da on ide po hitnu, ali on je jednostavno nestao, valjda se otišao odmah prijaviti policiji da je to on učinio – ispričao je "Večernjem" Ivan Škoda, komšija koji je prvi video decu na betonu nakon što ih je pomahnitali otac jutros bacio s balkona kuće na Pagu.

– Deca su ležala, znate kako je kada se s te visine bace, došla je hitna pa su ih podizali i mobilizovali da nema slučajno preloma.

Scena je, kaže, izgledala strašno.

– Šta možete videti u toj situaciji. Polomljeni, izudarana lica, samo se nadam da će sve biti u redu da neće biti gorih posledica – kaže Ivan Škoda.

Oca dece poznavao je otpre i kaže kako nikada ne bi rekao da je u stanju tako nešto da uradi.

– Ne znam zašto se to dogodilo. Došao sam na posao i nisam ništa više čuo – rekao je još uvek u šoku.

- Ko ne bi bio šokiran videti tako nešto – rekao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.