RADNICI HITNE BILI SU ŠOKIRANI STANJEM DECE KOJE JE OTAC BACIO S PROZORA! Dvoje je životno ugroženo, imaju prelome!
Tragedija se dogodila na Pagu, Foto: Profimedia

jeza na pagu

RADNICI HITNE BILI SU ŠOKIRANI STANJEM DECE KOJE JE OTAC BACIO S PROZORA! Dvoje je životno ugroženo, imaju prelome!

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije

Objavljeno:

Direktor OB Zadar dr. Željko Čulina otkrio je kakvo je stanje dece koju je otac bacio sa prozora na Pagu.

- Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja mogu reći da je dvoje dece starosti od 7 i 8 godina zadobilo teže povrede i oni su smešteni u jedinicu intenzivnog lečenja. Radi se o prelomima. Drugo dvoje dece starosti od 3 i 4 godine zadobilo je lakše telesne povrede ali njihovo stanje je i dalje pod lekarskim nadzorom - rekao je za Zadarski.hr-

Dodao je kako će šire informacije o stanju malih pacijenata biti iznesene na konferenciji za medije koja će se održati u bolnici u 12 sati.

Direktor Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović rekao je za Antenu Zadar da je dvoje dece životno ugroženo.

- Na teren su izašle dve ekipe, jedna s Paga i jedna Zavoda Ličko-senjske županije, ispostava Novalja. Naši su preuzeli dvoje teže povređene dece - rekao je Orlović.

Policija je jutros u 6.47 sati dobila dojavu da je muškarac (54) na ostrvu Pagu u gradu Pagu u Ulici Josipa bana Jelačića s visine od 6 metara bacio svoje četvoro maloleltne dece od 3, 4, 7 i 8 godina. Po dolasku policije i Hitne pomoći deca su bila pri svesti.

Kako "24 sata" sazanju od čitatelja, delatnik Hitne pomoć šokirao se kada je vidio u kakvom su stanju deca.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i unutar svoje nadležnosti će poduzeti mere krivično-pravne zašite djce. Muškarac je priveden u službene prostorije.

Neslužbeno se saznaje da je reč o inače problematičnoj porodici koja se doselila u ostrvo Pag.

- Oni su došli iz Virovitice i Centar za socijalni rad imao je nadzor nad porodicom zbog konfliktnih odnosa sa starijom ćerkom iz prvog braka, ne znam kojeg supružnika, u smislu nekih poremećaja starije devojčice - rekla je ministarka Nada Murganić pre sednice Vlade.

Istaknula je da je prvi kontakt Centra za socijalni rad pokazao da u porodici nije bilo znakova agresivnosti od strane oca. Objasnila je i kako će se dalje odvijati procedura u ovom slučaju.

- Ministarstvo može dobiti prve informacije od strane Centra, a najvažnije je vidjeti kako će ići oporavak i zdravstveno stanje dece. Poslaću hitan inspekcijski nadzor. Na Pagu je to podružnica Centra, i tamo radi samo jedan socijalni radnik. Izvidi su bili u toj porodici, ali u smislu kontakta i poremećaja u odnosima prema starijem detetu iz prvog braka - objasnila je Murganić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.