IZMISLIO BOLESNU DEVOJČICU KAKO BI UZEO NOVAC: Razotkrivena grozna PREVARA, počinilac šokirao i komšije!
Groznom prevarom hteo da uzme novac (ilustracija), Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG

iskorišćavao ljude

IZMISLIO BOLESNU DEVOJČICU KAKO BI UZEO NOVAC: Razotkrivena grozna PREVARA, počinilac šokirao i komšije!

“Akcija” se događala tokom februara, a proteklih dana brojni su građani na društvenim mrežama komentisali da su naseli na priču i uplatili novac

Objavljeno:

Lažna humanitarna akcija za Kristinu Omić, izmišljenu 5-godišnju devojčicu iz Osijeka, dobila je epilog u utorak kada je u Kaptolu nedaleko od Požege uhapšen 19-godišnji D. Z. kojega policija sumnjiči za prevaru.

Samo tri dana nakon što je Marija Mihelić, novinarka Glasa Slavonije, razotkrila lažnu humanitarnu akciju kojom se putem Fejsbuka prikupljao novac za “Kristinino” lečenje, pao je mladić koji se krio iza ove prevare.

Međutim, policija u tome i nije imala pretežak posao jer je ovaj “genijalac” kao račun za uplate donacija za “lečenje” naveo broj svog bankovnog računa.

- Protiv 19-godišnjaka sledi krivična prijava za prevaru jer je putem društvene mreže lažno prikupljao novčanu pomoć za lečenje osobe čije je podatke izmislio. Za broj računa za donacije stavio je broj svog bankovnog računa - izvestila je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Dodala je da se iznos uplaćenog novca još utvrđuje, kao i ko su sve osobe kojima je nanesena imovinska šteta.

“Akcija” se događala tokom februara, a proteklih dana brojni su građani na društvenim mrežama komentisali da su naseli na priču i uplatili novac. Navodno je bilo građana koji su, potreseni pričom, uplatili i po 5000 kuna. U Kaptolu, pak, šok i neverica.

- Nikad ne bih pomislio da je on u stanju takvo što učiniti, iako nam je svima bilo sumnjivo što je u poslednje vreme počeo nositi markiranu odeću i obuću, a što pre nije bio slučaj. Njegovi nisu bogati ljudi, imaju dovoljno za normalan život, ali im se deca sve donedavno nisu isticala nekom brendiranom odećom - ispričala je "Jutarnjem" grupa mladića i devojaka u lokalnom kafiću.

Njegov otac u Kaptolu je poznat kao marljiv i pošten čovek koji se bavi poljoprivredom i šumarstvom.

- Evo, danas je već četiri puta dovezao drva iz šume. To je krasan i vredan čovek, a sin mu je, izgleda, žešći mangup. Ne znam je li tačno, ali čuli smo da je prošle godine i od svoga deda izmuzao neku lovu - kazao je za "Jutarnji" jedan stariji meštanin Kaptola koji se ipak iznenadio kad je čuo za prevaru.

Mladić je napisao da devojčica ima Arnold-Chiarijevu malformaciju prvog tepena, epilepsiju... i da joj za operaciju u Čikagu hitno treba 80.000 dolara. Navedena je čak i adresa u Osijeku na kojoj devojčica živi, a kolegica Mihelić je proverom utvrdila da ta adresa ne postoji, kao što ne postoji ni navedena devojčica.

Nakon objave teksta u Glasu Slavonije stranica je ugašena, a D. Z. se povukao i s društvenih mreža, ali nije uspeo da umaknejer je ostavio tragove.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.