UŠAO SAM U STANICU ZDRAV, A IZAŠAO PREMLAĆEN! Policajci ga odveli, pa mu polomili rebra i slezinu!
Pretukli ga u stanici (ilustracija), Foto: Aleksandar Jovanović Cile

policijska brutalnost

UŠAO SAM U STANICU ZDRAV, A IZAŠAO PREMLAĆEN! Policajci ga odveli, pa mu polomili rebra i slezinu!

Izvukli su ga iz auta, bacili potrbuške na pod, udarali ga pendrecima po glavi i leđima...

Objavljeno:

Muškarac (38) svedočio je u utorak više od dva sata u sudu u Rijeci o okolnostima koje su prethodile njegovom premlaćivanju u saobraćjanoj policijskoj stanici za koje seterete policijski službenici.

Igor Sarvaš (40), Dražen Kerovec (30) i Sanjin Žutelija (46) terete se da su muškarcu naneli tešku povredu zbog koje mu je život bio u opasnosti. Krivično delo su počinili kao službene osobe u obavljanju službe i to namerno. Pred sudom su rekli da se ne osećaju krivo, javlja Novi list.

Krajem septembra 2015. godine oko 21 sat, na raskrsnici Ulice Školjić, Ivana Grohovca i Vodovodne ulice, radnici saobraćajne policije zaustavili su vozača u automobilu. Istog vozača su, 16 sati ranije, na području opštine Čavli-Cernik takođe zaustavili i izdali mu meru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom jer je naduvao 3,09 promila.

Kad su ga opet zatekli, izvukli su ga iz auta, bacili potrbuške na pod, udarali ga pendrecima po glavi i leđima, nakon čega su ga ugurali u policijsko vozilo i odvezli u policijsku stanicu. U stanici mu je pristupio Sanjin Žutelija koji mu je rekao:

- Ti zaj***vaš moje ljude, sad ćeš videti svoga boga.

Više puta ga je udario šakama u trbuh, pendrecima po telu zbog čega je muškarac zadobio serijski prelom rebara, razdor trbušne opne, krvarenje u trbušnoj šupljini i razdor slezine.

- Ukratko, ušao sam u stanicu zdrav, a izašao premlaćen - kazao je na samom početku svedočenja oštećeni.

- Tačno, kad su me zaustavili na Školjiću moje prve riči koje sam im uputio bile su: "Što ne hapsite Mamiće i Horvatinčiće", a njihova reakcija je bila da su me bacili na pod i tukli onako vezanog - kazao je svedok.

- Kad su me doveli u stanicu, ovaj treći, me udarao šakama govoreći mi: "P**ka ti materina, ti ćeš moje ljude za**bavati po putu". Nakon nekog vremena došla je lekarka koja mi je htela vaditi krv, ali sam joj se suprotstavio, nisam dao da mi vadi krv, suptilno joj pokazujući masnice po telu. Rekao sam joj da me odvede u bolnicu ali mi je odgovorila da to ne dolazi u obzir. Bila je možda tri minute u prostoriji, ali me nije pregledavala - ispričao je oštećeni muškarac.

- Kad sam došao kući rekao sam "starcima" da su me u policiji istamburali, nije mi to bilo prvi put, mislio sam da će proći, ali jedva sam pišao. Nisam iz kuće izašao sedam dana i na kraju sam uzeo taksi i otišao u bolnicu - ispričao je.

Svedočio je i njegov otac.

- Sećam se da je moj sin izašao u subotu ali se nije vratio, čekali smo do podneva drugog dana i nazvali policiju. Rečeno nam je da je priveden i da se trezni, kazao je otac oštećenika, lekari u penziji. Kad je došao kući rekao nam je s vrata da ga je policija izmlatila ali sam po teškom disanju zaključio da su mu rebra polomljena, a i nije mogao pušiti - rekao je otac.

Dodao je da je njegov sin imao hematome po grudnom košu, ekstremitetima, natkolenicama pa mu savetovao da ode u hitnu.

- Rekao je samo da su ga "dobro istamburali". Znao sam da su mu rebra polomljena, ali nisam pretpostavio da ima unutrašnje krvarenje, inače bih ga prisilio da odmah ide na hitnu - rekao je otac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.