MILENA JE DOŽIVELA UŽASNO ISKUSTVO U NEMAČKOJ: Hrvat je od nje u Minhenu tražio nešto SRAMNO!
Od žene je tražio da sprema stan i plaća ga, Foto: Profimedia

život u tuđini

MILENA JE DOŽIVELA UŽASNO ISKUSTVO U NEMAČKOJ: Hrvat je od nje u Minhenu tražio nešto SRAMNO!

Posebno ju je šokirao jedan penzioner, Hrvat

Objavljeno:

Milena D. (31) je u Nemačku došla iz Mostara.

Već dve godine živi u bavarskom Rosenhajmu blizu Minhena. Kaže da je majka školovala i nju i sestru ali da kao diplomirana ekonomistkinja u BiH nije uspevala da pronađe posao.

Kad je došla u Nemačku prvo je radila kao čistačica, a onda kao pomoćni radnik u kuhinji. Prvo je stanovala kod prijateljice u Minhenu, no kad joj je se doselio mladić iz Siska, morala je da ode. Ali u Minhenu joj je bilo jako teško da pronađe stan.

- Javljala sam se na razne oglase i na većinu nisam dobila nikakav odgovor. Neki su odgovarali kako ne ispunjavam uslove koje traže ili bi jednostavno odgovor glasio da je već iznajmljeno - rekla je Milena za Fenix-magazin.

Posebno ju je šokirao jedan penzioner, Hrvat.

- Javila sam se na oglas. Nudio je sobu uz prihvatljivu cenu. Rekao mi je da mu je bitno 'da ima u kući žensku ruku'. Pitala sam ga šta to znači, a on mi je odgovorio da očekuje da održavam stan urednim, perem odeću, posuđe, ponekad nešto skuvam… Naravno da nisam pristala jer mu plaćam sobu i besplatno postajem kućna pomoćnica - kaže Milena.

Na kraju joj je pomogla žena kod koje je čistila.

- Rekla sam joj da ne mogu da nađem stan i da ću s morati vratiti u Mostar. Ona je onda kontaktirala poznanicu u Rosenhajmu koja traži kućnu pomoćnicu u svojoj vili, u kojoj nudi i smeštaj. Prihvatila sam posao u predivnoj porodičnoj vili čiji su vlasnici Nemci. Imaju dve ćerke i dva psa. Žena je lekar a suprug ima firmu koja se bavi dizajnom. Primili su me jako lepo, dobila sam mali apartman uz njihovu vilu. Dani mi uglavnom prolaze tako što im čistim, pripremim obroke, dovedem decu iz škole, prošetam pse. Plata je uredna i uvek sam dodatno nagrađena. Cene moj rad, a vikendom me pozovu i s njima na izlet. Nije to život kakvog sam sebi zamišljala i čemu sam težila, ali za sada je najbolje što sam dobila - kaže Milena i dodaje kako ne odustaje te i dalje traži posao u struci.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.