DEVOJČICI (7) RODITELJI PRIREDILI PAKAO: Majka se opijala i tokom trudnoće, a kada je rodila, postalo je JOŠ GORE
Devojčicu tukli i otac i majka (ilustracija), Foto: Profimedia

horor u hrvatskoj

DEVOJČICI (7) RODITELJI PRIREDILI PAKAO: Majka se opijala i tokom trudnoće, a kada je rodila, postalo je JOŠ GORE

Dete je tokom razgovora s radnicama Centra za socijalni rad ispričalo za svoje traumatične i dane užasa koje su joj priredili roditelji

Objavljeno:

Opštinsko državno tužilaštvo iz Bjelovara u januaru je podignulo optužnicu protiv 38-godišnje majke i 53-godišnjeg oca s područja Bjelovara zbog grubog zanemarivanja podizanja i vaspitavanja deteta.

Optužnicu protiv oca i majke sada sedmogodišnjeg deteta mora još potvrditi bjelovarski Opštinski sud kako bi roditelji s područja Bjelovara seli na optuženičku klupu zbog krivičnog dela povrede prava deteta.

U optužnici se navodi da je nehumano ponašanje majke započelo još za vreme trudnoće, jer se opijala, a što može da utiče na fetus čime postoji mogućnost razvoja iste sklonosti prema alkoholu.

Obimna optužnica na teret ocu stavlja da je od aprila 2016. živeo u 'svom svetu' ne pokazujući interes za vaspitavanje deteta jer je uglavnom vreme provodio pred računarom.

Njegovo ponašanje prema detetu se nije promenilo ni nakon što je Centar za socijalni rad tokom aprila 2016. godine mu dao rok od šest meseci da promijeni ponašanje. Čak više za vreme nadzora od strane stručne osobe Centra tada 50-godišnji otac se prema detetu ponašao ne samo nezainteresovano nego je dete, kad se otac napio, slušalo verbalne sukobe između njega i detetove majke koji su znali često prerasti u fizički obračun.

Nakon što je nasilje prevršilo sve mere, Centar je majku i dete smestio u sigurnu kuću. Tokom razgovora s majkom saznalo se da je otac tukao dete, po licu, zadnjici, pri čemu se nije libio da koristi i batinu, pa je devojčicu vukao za kosu. U svom zlostavljanju je išao tako daleko da je ćerku znao da baca u zid. Usled takvog zlostavljanja Centar je devojčicu smestio u udomiteljsku porodicu.

Ali, to je bio samo deo zlostavljanja kroz koje je prolazilo dete, jer ni majka nije pokazala majčinsku ljubav već se i ona pridružila ocu u zlostavljanju. Dete je tokom razgovora s radnicama Centra ispričalo za svoje traumatične i dane užasa koje su joj priredili roditelji.

Kod majke je utvrđeno da se radi o osobi koja je zavisna o alkoholu. U takvim trenucima je često i za vreme boravka u sigurnoj kući znala verbalno, ali i fizički da zlostavlja dete. Povlačila ju je za kosu. Kako je sve vreme pila alkohol i lekov, dete žurno smešteno u udomiteljsku porodicu, a majka je maknuta iz sigurne kuće.

Tokom istrage otac je negirao sve što mu je stavljeno na teret, a majka nije želela da iznosi obranu. Tužilaštvo u optužnici traži za oca uslovni zatvor u trajanju od devet meseci. Za 15 godina mlađu suprugu se u optužnom aktu traži šest meseci zatvora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.