ISPOVEST MAJKE ČIJI JE BIVŠI MUŽ PRETUKAO ĆERKU: Držao mi je PIŠTOLJ na čelu, a sada živimo U ISTOJ KUĆI! (FOTO)
Edina Dedić, Foto: preentscreen

ispovest

ISPOVEST MAJKE ČIJI JE BIVŠI MUŽ PRETUKAO ĆERKU: Držao mi je PIŠTOLJ na čelu, a sada živimo U ISTOJ KUĆI! (FOTO)

Žene uglavnom ćute o nasilju

Objavljeno:

Edina Dedić više ne želi da ćuti o porodičnom nasilju, pa je smogla snage i sve priznala.

Nakon što se meni sve ovo dogodilo, ja se više toga ne bojim i u celom ovom procesu sa mojom decom neko je gadno zabrljao, a ko je zabrljao mene, iskreno rečeno, apsolutno ne zanima.

Jedino me zanima da neko za to odgovara i da ljudi čuju šta se događa.

Primer od juče, moje dete izlazi u 17 sati iz Klaićeve bolnice. Ne želi da uđe u svoju kuću, gde ima sve, jer nju sve podseća na to.

Juče u 9 sati mi dolaze tri policajke da mi kažu da će sad gospodin Suad Fejzić doći da obave pretres kuće, a ja celu noć perem krvavu odeću od mog deteta.

Taj isti čovek izlazi iz auta bez lisica, stavlja ruku u džep, vadi cigaretu, zapali je, rukuje se sa svojim kolegama i smeje se. I kaže jednom od njih: 'Gde si stari, sta ima?' I ulazi u kuću.

Bio je i u zatvoru

Dok je bio na izdržavanju kazne zatvora zbog pretnji ubistvom vaspitačicama u vrtiću dovodila sam mu jecu u posetu. On je kao otac imao pravo da viđa decu. Ja sam sa zlostavljačem sedila u istoj prostoriji sa dvoje dece kako bih ispunila njegova prava jer da nisam on bi me tužio da nisam poštovala njegova prava.

Kontaktirali su me dok je bio u zatvoru jer je dobio pogodnost izlaska za vikend, i pitali da li pristajem da se vrati na adresu. Rekla sam da ne pristajem, a oni su mi odgovorili da mu ne mogu zabraniti jer je kuća zajednička i zajedničko je vlasništvo.

On nije napravio prestup vezan za porodicu nego je na izdržavanju kazne zbog pretnji, što dakle nema direktno nikakve veze sa mnom. Onda sam rekla da se slažem. Imam li izbora?

Niko joj nije objasnio postupak podele bračne imovine

Nisam pokretala postupak podele bračne imovine jer nemam novca. A i niko mi nije rekao da treba. Ja sam mislila da to ide paralelno sa brakorazvodnom parnicom.

Vukao je polugolo dete po ulici

Zašto mi niko nije rekao da imam pravo da tražim roditeljstvo? Zašto mi niko nije rekao da imam pravo da tražim zabranu stanovanja?

Kad se vratio iz zatvora ponašao se kao da ništa nije bilo. A ja tog čoveka moram da gledam 24 sata na dan.

Taj čovek mi je pre nešto više od dve godine držao pištolj na čelu, slomio mi je dva rebra, izbio mi je dva zuba, silovao me…

I taj čovek živi sa mnom u istoj kući… A ja imam izbor – da odem da decom pod most ili da ostanem tu gde jesam.. I onda da ćutim i trpim da deca ne bi izgubila krov nad glavom. Dok on ponovno ne napravi to što napravi i ponovo ne završi u zatvoru gde ne odleži ni šest meseci. Jer on je super zatvorenik, on je prošao tečajeve dobrog roditeljstva i kontrole besa. On je idealan, čovek bi rekao med i mleko.

Neshvatljivo. Ko je zakazao? Ne zanima me. Ko će odgovarati? Ne zanima me. Ali želim da se ovo više nikada ne dogodi nijednom detetu. Nikada. Ja neću da ćutim. Žene ćute jer se boje. Ja se ne bojim. Po cenu svog života sam spremna da branim svoju decu. Ja više nemam snage. To je agonija...

Popio je tablete i koje pivce pa mu se zamračilo

On je možda sad na slobodi, ja ne znam. Mene niko nije kontaktirao. Pročitala sam članak da postoji mogućnost da on bude pušten na slobodu jer su to lake telesne povrede. Šta je to, ništa, šest meseci zatvora.

Ne znam gde je pogrešila policija, sud, mene to ne zanima. Ja samo hoću da se nešto promeni i da neko za ovo snosi odgovornost.

U Hrvatskoj je jedna jako popularna rečenica 'Neka institucije rade svoj posao'. Pa evo im, neka ga rade.

Zahtevam imena i prezimena svih redom, a ja ću ako treba da ih tužim privatnom tužbom jer nisu pomogli mom detetu, nisu radili svoj posao kako treba.

Ako sam ja kriva, nek' idem i ja u zatvor. Nije problem. Jer svi grešimo. I ja sam čovek. Ako smo došli do ovog stupnja da se dopušta čoveku od dva metra i 110 kilograma da pretuče dete od 14 godina, skine je polugolu, vuče je po ulici...

Dete skače s balkona, a on skače na nju. Drugo dete od sedam godina isto skače s balkona, kasnije hoda po ulici i viče 'Bože, šta sam ti zgrešio da mi se ovako nešto događa.

To dete mi nakon tri dana kaže 'Mama, da je bar mene istukao, ja sam muško. Devojčice se ne tuku. Ko će mojoj deci da pomogne da sve ovo prebrode?

Bonus video

(Espreso.co.rs/100 posto hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.