NEĆU DA PLAĆAM ČETNIČKU TELEVIZIJU: Hrvat pretio vatrenim oružjem kontroloru HRT-a!
Policijski službenici treće policijske stanice Rijeka sproveli su kriminalističko istraživanje, Foto: Profimedia

užas

NEĆU DA PLAĆAM ČETNIČKU TELEVIZIJU: Hrvat pretio vatrenim oružjem kontroloru HRT-a!

Policijski službenici treće policijske stanice Rijeka sproveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom

Objavljeno:

Protiv Hrvata (64) na području Vojaka u Rijeci pokrenuta je istraga zbog sumnje da je 19. februara počinio krivično delo pretnje protiv 25-godišnjeg kontrolora Hrvatske radio-televizije (HRT), koji je vršio kontrolu kod obveznika koji ima odjavljenu televiziju.

Kontrolor je pokucao na vrata obveznika, predstavio se i na upit o posedovanju prijemnika odmah dobio odgovor obveznika "da ne misli da plaća četničku televiziju", te je građanin nakon toga zatvorio vrata stana.

Kontrolor je nastavio kontrolu u zgradi, a obveznik je izašao iz stana i počeo da preti verbalno kontroloru a onda je pretnju nastavio i vatrenim oružjem.

Kontrolor je uspeo da pobegne i u begu je uganuo nogu, izgubio naočare i pos uređaj za naplatu koji su mu ispali iz torbe.

- Po izlasku iz zgrade pozvao je policiju - navodi se u saopštenju HRT-a, i naglašavaju da su u prošloj godini zabeležena tri napada na njihove kontrolore.

U prošloj godini je napisano 8.265 opomena - zapisnika za obveznike radi neprijavljenih prijemnioka, a iz HRT-a kažu da kontrolori prolaze teorijsku i praktičnu edukaciju.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novilist.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.