HRVATSKI NOVINAR POSLE ŠABANOVE SAHRANE RAZOTKRIO LICEMERJE HRVATA: Morate da pročitate ovaj tekst!
O pogibiji Šabana Šaulića izveštavali su i mediji u regionu, Foto: Dragana Udovičić

ŠAMAR DRUŠTVU

HRVATSKI NOVINAR POSLE ŠABANOVE SAHRANE RAZOTKRIO LICEMERJE HRVATA: Morate da pročitate ovaj tekst!

"Poznato je da Hrvati ne slušaju srpske narodnjake. Nije ni čudo. To je potpuno druga kultura, dijametralno suprotna od naše"

Objavljeno: 11:31h

Hrvatski novinar Toni Ivanišević napisao je kolumnu u kojoj se dotakao gorućih tema u svojoj državi, pa i smrti Šabana Šaulića, koja je očigledno bila jedna od glavnih tema tamošnjih medija.

Kolumnu vam prenosimo u celosti.

SUBOTA, 16.2.

Čovek se uči dok je živ. Ne možemo sve znati. Evo, recimo, naša narodna princeza Kolinda. Reklo bi se da zna sve, ali ona je sama priznala da nije tako. Nije znala da pozdrav "Za dom spremni" baš i nije “stari hrvatski pozdrav”, kojim su se svako jutro pozdravljale Tuga i Buga. Izgleda da je sve kriv savetnik Mate. Logično je da to Kolinda nije znala. Briga nju za prošlost. Ona je okrenuta budućnosti i doktoratu na Fakultetu političkih znanosti.

NEDELJA, 17.2.

Poznato je da Hrvati ne slušaju srpske narodnjake. Nije ni čudo. To je potpuno druga kultura, dijametralno suprotna od naše. Naša joj je u svakom smislu dominantna. Međutim, to niko nije javio hrvatskim novinarima, koji nas ceo dan zasipaju vestima o smrti čoveka za kojeg niko u Hrvatskoj nije čuo. Nekakav Šaban je u pitanju. Navodno je bio pevač. Njegove se pesme na našim podnebljima nikada nisu vrtele, a evo, puni ga mediji. Zanimljiv fenomen. PONEDELJAK, 18.2.

Ne znam za vas, ali ja nekako ne verujem u ovu optužnicu protiv Varge i Curića. Stvarno ne mogu da verujem da bi Zdravko Mamić mogao da plati stotine hiljada kuna kako bi podmetnuo dokaze koji bi kompromitovali njegove zle progonitelje. Ajde, barem nije optužen Milijan Brkić. Očito je da je Tolušićev vozač radio sam i na svoju ruku. Ne verujete? Kao da kod nas i pre nije bilo vozača s posebnim sposobnostima. Pogledajte, recimo, Luku Rajića... Svašta vozači znaju.

UTORAK, 19.2.

Znamo da žutilo vlada našim medijima, ali ovo što rade našoj Kolindi prelazi granice. Žena ode u privatnu kliniku na pregled, pošteno ga plati na 24 rate i sada svi tvrde da nema poverenja u javno zdravstvo. Ma nemojte! Lepo vam je objasnila da će se radije žrtvovati i platiti, nego nekome uzeti mesto u bolnici, ali ne, to nekima nije dovoljno. Umesto da se nagradi zbog toga, danas tako retkog primera gotovo bandićevskog sebedarja, sada je čereče i oko popusta. SREDA, 20.2.

Nezapamćen udar HDZ-ovaca na Plenkija u Saboru! Plenki nam je svima lepo objasnio da će vratiti INA u hrvatske ruke, a ono, zastupnici prepustiše INA još dublje u mađarske ruke. Potpuno su zbunili perjanice hrvatskog suverenizma, Zeku i Hasu, koji su mislili da svedoče istorijskom trenutku preuzimanja INA, a ispade da su samo bili tu da popune broj u još jednom činu tragedije naše privatizacije.

ČETVRTAK, 21.2.

Ako ne može nikako, onda pošteno! Staru poslovicu s ovih prostora, najbolje su shvatili u Dinamu. Deset godina sudijskih nameštaljki, deset godina isisavanja novca od prodaje igrača, deset godina svađe sa sopstvenim navijačima i propadanja u evropskim kupovima. Sve je to iza kluba. Onog trenutka, kada je uzrok svega toga nestao, kada je krenulo pošteno da se igra, sve se vratilo. Vratili se navijači, vratili se rezultati, vratila se atmosfera na stadion. Česi jednostavno nisu imali šanse... PETAK, 22.2.

"Za dom spremni" nije stari hrvatski pozdrav, to je kompromitovani, ustaški pozdrav iz Drugog svetskog rata i treba ga razlikovati od dijametralno suprotnog pozdrava naših vojnika iz Domovinskog rata, koji su koristili pozdrav "Za dom spremni". Ukratko, jedan ZDS ne valja, drugi je ok! Sve nam je objasnila Kolinda, koja je sa savetnicom Mirjanom, poboljšanom verzijom dobrog Mate, celu nedelju listala istorijske čitanke, ali je sada sve jasno – ZDS je novi hrvatski pozdrav!

Bonus video

PRIJATELJI I PORODICA JEDVA IZDRŽALI SAHRANU: Šaban ovo nije zaslužio... NIJE TREBALO DA SE ZAVRŠI OVAKO!

(Espreso.co.rs/ Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.