SRAMOTA ZA HRVATSKU POLICIJU: Monstruma koji je pretukao ćerku doveli na uviđaj bez lisica, ali to nije NAJGORE
On je pretukao svoju ćerku (14), Foto: facebook

nasilje u porodici

SRAMOTA ZA HRVATSKU POLICIJU: Monstruma koji je pretukao ćerku doveli na uviđaj bez lisica, ali to nije NAJGORE

"Juče je puštena iz Klaićeve, jadna je, tata joj je iščupao pola kose i sad ona plače, želi se ošišati na ćelavo."

Objavljeno:

Zagrebačka policija tek je u utorak došla da uradi uviđaj u kući na zagrebačkoj Peščenici u kojoj je četiri dana ranije bivši specijalac S.F. pretukao svoju 14-godišnju ćerku i pritom na uviđaj dovela i njega, i to bez lisica, a on je prilikom uviđaja rastrgao fotografiju svoje ćerke.

E.D.F., majka devojčice i bivša supruga S.F., koja s bivšim suprugom deli vlasništvo nad tom kućom,za "Index" je ispričala kako je nakon svega maltretira još i policija.

- Kći je juče izašla iz bolnice, a ja sam odmah u ponedeljak očistila kuću, celu noć sam prala detetovu robu, krv s njene odeće, a oni su tek u utorak došli da urade uviđaj u kući, ranije su ga uradili van kuće. Policija me zvala u utorak ujutro, 15 minuta pre nego su stigli. Javili su mi da dolaze s njim i očekivali su da budem u kući, no rekla sam im da ne mogu. Otišla sam kod komšija i vidjla sam ih kroz prozor, došli su oko 9 i videla sam kako bivši izlazi iz auta bez lisica, sa smeškom na licu, zapalio je cigaretu, rukovao se sa svojim kolegama. Zadržali su se oko sat i po i ja sam u međuvremenu zvala TV ekipu i kad su policajci videli medije, odmah su ga izveli u lisicama - počela nam je priču E.D.F.

Ogorčena je zbog svega što sad prolazi s policijom koja joj, kaže, stalno otežava situaciju. Naime, kako je ispričala za "Index", njen bivši suprug je u petak uzeo ćerki novčanik u kojem su bili njeni lični dokumenti i novac.

- Dan nakon napada sam pakovala stvari ćerki za bolnicu i tražila sam njen novčanik u kojem je zdravstvena, kako ga nisam našla, zvala sam nju u bolnicu da je pitam gde je novčanik i tad mi je rekla da joj je tata uzeo. Zvala sam odmah policiju i tamo su mi rekli da je novčanik pronađen, da je u njemu 800 ili 900 kuna, da je srebrne boje. Ti su novci bili njena ušteđevina za maturalac na koji ide u maju, a novac je skupljala od 9. meseca i sad ne mogu doći do novčanika. Nakon što mi je policajac rekao da je novčanik pronađen, molila sam ga da izuzmu njene dokumente i novac, a on je rekao da zovem u ponedeljak jer je sad vikend - ispričala je E.D.F za "Index".

Navodi kako je u ponedeljak zaboravila zvati za novčanik. Naime, tog su je dana otpustili iz bolnice

- Skroz sam zaboravila za novčanik, no kad su mi juče kćer pustili iz Klaićeve, išla sam je pakovatii da ide kod uje jer se boji doći doma. Htela sam joj spremiti dokumente i nešto novaca i tad se setila da nema novčanika pa sam opet zvala policiju - govori.

Potom su joj, ističe, na policiji u Petrovoj rekli da oni ne znaju ništa o novčaniku i da treba doći prijaviti krađu i to s ćerkom jer jedino ona tačno zna koliko je bilo novaca. Potom je s ćerkom otišla u Petrovu i tamo su joj, kaže, rekli da je novčanik pronađen i da treba otići u policiju u Heinzelovu.

Međutim kad je otišla tamo, onde su joj pak, kako kaže, rekli da ne znaju gde je novčanik niti ga imaju jer su oni saobraćajna pa da im niko ništa nije javio.

- Ponovno zovem Petrovu i opet su mi rekli da moram prijaviti krađu, a kako je već bilo kasno uveče rekla sam im da mi ne pada na pamet sad dolaziti i da ću doći ujutro. I sad nakon svega trebam prijaviti krađu i ćerki izvaditi nove dokumente, a koje ne mogu bez bivšeg supruga. Prema zakonu ja mogu predati zahtev za novom ličnom kartom, a otac mora doći po ličnu, a kako će to ako je u pritvoru? - pita se ogorčena majka.

Kaže kako su je uz sve to još zvali iz policije da dođe po auto i da mora platiti oko 2000 kuna. Reč je o autu koji je u petak vozio njen bivši suprug i kojim je ježao policiji a pritom skrivio saobraćajnu, što je policija u ponedeljak potvrdila.

- Živim od 1000 kuna mesečno i sad moram platiti oko 2000 kuna HAK-u jer je njihova vučna služba odvela automobil te im moram platiti i ležarinu. Budući da tih novaca nemam, to će na kraju platiti moj brat - rekla nam je E.D.F.auto.

I njen brat je besan zbog postupanja policije.

- Neverovatno je da oni ne znaju gde je novčanik moje nećakinje. Ona je štedela za maturalac, a novac smo joj davali baka, deda i ja kako bi si uštedela i sad je ostala bez tog novca, odnosno čuli smo da je policija taj novac dala tom nasilniku koji je bežao policiji. Da je policija samo otvorila novčanik, videla bi da je njen, da su njeni dokumenti i novci u njemu - rekao je "Indexu" ujak jevojčice kod kojeg će sad devojčica živeti jer se boji doći kući.

- Juče je puštena iz Klaićeve, jadna je, tata joj je iščupao pola kose i sad ona plače, želi se ošišati na ćelavo. Još ima masnicu na oku pa mora kapati oči. Telo joj je isto puno masnica i sad je još sva jadna jer je nestao njen novac i tužna je jer se boji da neće moći ići na maturalac - ispričala je majka devojčice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.