KOLINDA SE SLIKALA KRAJ PAVELIĆA? Ovo je centar u srpskom GRADU u kojem se PROVODE USTAŠE
Za slikanje spremna: Kolinda pored Pavelića, Foto: EPA/Valda Kalnina, Printscreen

neviđeno!

KOLINDA SE SLIKALA KRAJ PAVELIĆA? Ovo je centar u srpskom GRADU u kojem se PROVODE USTAŠE

Došli smo ovamo kao među prijatelje, među porodicu. Ove ljude ovde smatram svojom porodicom, kao, uostalom, celu našu hrvatsku zajednicu

Objavljeno:

Hrvatski kulturni centar Čikaga je neprofitna organizacija koja služi hrvatsku zajednicu u Čikagu i okolini od 1974. godine. Naša trajna misija je promocija hrvatske kulture i nasleđa, kroz podršku kulturnim, verskim, obrazovnim, sportskim i društvenim organizacijama i događajima - navodi se na službenim stranicama Croatian Cultural Centera Chicago (skraćeno: četiri C ili CCCC).

Ovaj centar je, inače, opremljen u ustaškom duhu. Pavelićev portret se nalazi na istaknutom mestu u velikoj dvorani, odmah uz portret prvog predsednika RH Franje Tuđmana.

foto: Printscreen

Ovaj Hrvatski kulturni centar početkom 2016. posetila je i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Kolinda je tada za HTV rekla kako je često dolazila u Čikago među ovu zajednicu i dok je bila ambasador Hrvatske u SAD.

- Došli smo ovamo kao među prijatelje, među porodicu. Ove ljude ovde smatram svojom porodicom, kao, uostalom, celu našu hrvatsku zajednicu - izjavila je tada, i to baš u dvorani u kojoj inače visi portret Ante Pavelića. Nije poznato da li je Pavelićev portret tada bio uklonjen ili se Kolinda pod njime družila s hrvatskom dijasporom.

foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

TAKO ISTE, ALI RAZLIKA IPAK POSTOJI! Tri sove stoje zajedno, ali samo jedna ima nešto na sebi... Reakcija druge dve je potpuno urnebesna! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.