JEZIVA IDEJA NAM STIŽE IZ HRVATSKE: Žele da rehabilituju OVAJ ZLOČINAČKI POZDRAV!
Andrija Hebrang založio se za rehabilitaciju ustaškog pozdrava, Foto: Youtube printscreen

bolesno!

JEZIVA IDEJA NAM STIŽE IZ HRVATSKE: Žele da rehabilituju OVAJ ZLOČINAČKI POZDRAV!

Hebrang je iskritikovao hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović...

Objavljeno:

Nekadašnji potpredsednik hrvatske vlade i HDZ Andrija Hebrang založio se za rehabilitaciju ustaškog pozdrava: „Za dom spremni“.

Osvrnuvši se na izjavu predsednice Kolinda Grabar Kitarović da je pogrešila kada je izjavila da je pozdrav: „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav, Hebrang kaže da je ona to učinila da i dobila drugi predsednički mandat.

„Pozdrav ’Za dom spremni‘ doživeo je drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obeležja fašizma, uključujući strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Na taj fašizam ustala je hrvatska mladost koja je pozdravljala s pozdravom: ’Za dom spremni‘“, rekao je Hebrang za hrvatski portal „Dnevno“.

On je rekao da istorija ne počinje i ne završava se u Drugom svetskom ratu i dodaje da je Hrvatsku stvorena i odbranjena od srpsko-crnogorske fašističke agresije, kao i da bi taj period trebalo da se vrednuje u istoriji.

„To razdoblje treba poštovati i objektivno vrednovati. Vreme je za lustraciju hrvatske istorije, za sve pa i za pozdrav: ’Za dom spremni‘“, rekao je Hebrang.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Intermagazin.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.