JA ĆU SVOJU USLUGU NAPLATITI HOTELOM! Novinarka pokušala da kupi LAŽNU DIPLOMU, posrednik joj tražio intimni susret
Ana Malibaša, Foto: Provjereno / Nova TV

skandal trese balkan

JA ĆU SVOJU USLUGU NAPLATITI HOTELOM! Novinarka pokušala da kupi LAŽNU DIPLOMU, posrednik joj tražio intimni susret

Novinarka "Provjerenog" Ana Malbaša odlučila je da stupi u kontakt s čovjkom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik

Objavljeno:

Već drugi mesec Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresa afera s lažnim diplomama koju su otkrili novinari portala Žurnal koji su pokazali kako se jednostavno u BiH može doći do lažne diplome.

Novinarka "Provjerenog" Ana Malbaša odlučila je da stupi u kontakt s čovjkom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik, ali uprkos tome, nije se nimalo pritajio, već i dalje neometano radi ovaj posao.

Ponudio je svoju uslugu, a u zamenu za diplomu tražio je od nje da s njim stupi u seksualni odnos.

- Možeš ti za šta god oćeš, samo donesi pare. Samo novce, hoćeš li letiti u svemir, hoćeš da ti sredim da budeš astronaut. Zavisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit, ako nisi, ništa. Pošalji mi svoju sliku na Viber, ako mi se svidiš, rešiću ti u pola cene.

-A koliko je to u pola cene?

- Dogovorićemo se kad se vidimo. Svoju sliku da te vidim, slikaj se na ogledalu sa svih strana i pošalji i onda ćemo razgovarati - rekao je posrednik u telefonskom razgovoru s novinarkom.

Prema dokumentima bosanskohercegovačke SIPA-e, ljudi koji su evidentovani kao posrednici, među kojima je i sagovornik novinarke, nisu radili samo za osobe s teritorija te države već i za ljude iz Hrvatske.

Novinarka je nastavila da se dopisuje s posrednikom, a on je od nje tražio sliku kako bi video isplati li mu se truditi.

- Nemam te ja šta zavlačiti, ja ću svoju uslugu naplatit hotelom, a ti ćeš se srećno upisati u školu za polaganje i bićeš mi zahvalna. Kada rezervišem hotel, javim ti se - rekao je u prepisci novinarki koja ga je zatim upitala može li prvo dobiti diplomu

- Pa nije diploma na grani! Prvo ću ispunit svoje pa ćeš ti svoje - odgovorio joj je posrednik.

Novinarka došla i do čoveka iz aerodroma Dubrovnik koji tvrdi da je dobro upoznat sa svim detaljima nabave diploma po koje su, tvrdi on, krajem 2017. u Bosni i Hercegovini kupovali neki od njegovih kolega.

- Proces je bio krajnje jednostavan – pođeš, prvi put se upišeš, drugi put pođeš, odneseš pare, uzmeš diplomu i to je to, ti si vatrogasac. Nikakvo učenje se nije spominjalo niti kakvi predmeti, samo pare i to je to - prepričava tajni izvor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.