EPILOG ŽIGOSANJA UČENICE USTAŠKIM SIMBOLOM: Policija podnela krivičnu prijavu tek nakon pisanja medija!
Devojčicu žigosao slovom U, Foto: Večernji printscreen

skandalozna reakcija škole

EPILOG ŽIGOSANJA UČENICE USTAŠKIM SIMBOLOM: Policija podnela krivičnu prijavu tek nakon pisanja medija!

Ministarstvo nauka i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvetnu inspekciju

Objavljeno:

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloletnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, podnela državnom tužilaštvu za omladinu krivičnu prijavu zbog telesne povrede.

- Policijski službenici Prve policijske stanice Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloletnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za telesnu povredu. Prema maloletniku je nadležnom državnom tužilaštvu za omladinu podnesena krivična prijava zbog telesne povrede - saopšteno je u petak iz Policijske uprave zadarske.

Ministarstvo nauka i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je sprovela kriminalističko istraživanje, a opvorede koje su zadobile dve maloletne osobe policija je okvalifikovala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno tužilaštvo. Dodao je da je policija prijavu o događaju dobila od medija.

Ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak juče je izjave direktora zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocenila u potpunosti neprimerenima pa je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminišu učenici u odnosu na program koji pohađaju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.