UČENICI KOJA JE ŽIGOSANA USTAŠKIM SIMBOLOM PRETILI SMRĆU: Otac očajan, isti mladić mu je prebio i drugu ćerku!
Devojčica je doživela užas (ilustracija), Foto: Profimedia

vršnjačko nasilje

UČENICI KOJA JE ŽIGOSANA USTAŠKIM SIMBOLOM PRETILI SMRĆU: Otac očajan, isti mladić mu je prebio i drugu ćerku!

"Dete mi je pod stresom. Danas uopšte nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila poruke u kojima joj se preti smrću"

Objavljeno: 07.02.2019. 14:51h
  • 63

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u sredu je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i  žigosao kolegicu i još jednog kolegu za vreme nastave.

U zadarskoj policiji su danas rekli kako je učenik koji joj je naneo priveden zbog nanošenja lakih telesnih povreda.

Devojka ima dve opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu. Ali, kako kaže otac devojčice, u sredu uveče je učenica počela da prima preteće poruke u kojima joj se preti čak i smrću.

- Dete mi je pod stresom. Danas uopšte nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila poruke u kojima joj se preti smrću -  kazao je Adem S. za vijesti.hr.

Dodao je i kako je o svemu obaveštena policija:

- Policija je upoznata sa slučajem s obzirom da škola ništa ne preduzima. Taj dečko je već i pre bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu ćerku koja sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a niko ništa ne preduzima. Ovo je napad na moju decu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuo to slovo 'U' i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša -govori uzrujani otac.

 

Prepričao je kako je nasilnik u sredu njegovoj ćerki prvo rekao neka mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Znajući što je sve u stanju da uradi, dala mu je 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Potom joj je za vreme nastave užarenim predmetom prvo na lice pokušao utisnuti slovo 'U', ali je nesrećna devojka to uspela da izbegne.

Potom joj je to učinio na ruci i to dva puta. Ostali su ožiljci. Ali, nasilnik je isti predmet utisnuo na vrat još jednom kolegi.

- Zapretili su joj da ne sme nikome ništa reći, pa je ona zbog straha ćutala.. Ali kada su došli na fizičko, profesorka je primetila povredee. Namazala joj je rane i slučaj prijavila razrednoj - ispričao je očajni otac.

- Ministarstvo je kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju te zatražilo hitan uvid, a pokrenut je i i inspekcijski nadzor - rekli su za "24 sata" u Ministarstvu nauke i obrazovanja.

U dopisu koji je škola poslala Ministarstvu piše kako je okrivljeni učenik priznao da je vrućim upaljačem dotaknuo rame učenice kojoj je ostao ožiljak i vrat drugog učenika.

- Učenici su se ispričali jedno drugom, konstatovali da je to bila dečja igra bez ikakve namere povređivanja i krenuli na nastavu. Opomenuo sam okrivljenog da će snositi posledice svog čina u obliku pedagoških mera. Oštećeni učenici nisu tražili lekarsku pomoć već nastavili sa radom pa iz tog razloga nije pozvana ni hitna pomoć ni policija. Istog dana pozvani su na razgovor učenici i roditelji skupa sa pedagoginjom i razrednom. Raspravili smo o incidentu i zaključili da ćemo postupiti po pravilniku o pedagoškim merama. Sazvali smo razredno veće na kojem ćemo odlučiti o daljim merama. Učenici su i danas na redovnoj nastavci u školi i nismo primetili nikakve probleme - napisao je direktor Jozo Dragić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media