ZEMUNAC ŠIPTAR IZ SRBIJE OSUĐEN U HRVATSKOJ: Bio je deo klana, a sada ga je stigla pravda!
Šiptar je osuđen na dve godine (ilustracija), Foto: Stock

zloglasni kriminalac

ZEMUNAC ŠIPTAR IZ SRBIJE OSUĐEN U HRVATSKOJ: Bio je deo klana, a sada ga je stigla pravda!

Šiptar je uhapšen u novembru prošle godine nakon što je policija otkrila njegovo "kokainsko gnezdo"

Objavljeno:

Josip Golomejić zvani Šiptar, pripadnik Zemunskog klana, na Opštinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen na dve godine zatvora zbog posedovanja kokaina i oružja.

Šiptar je uhapšen u novembru prošle godine nakon što je policija otkrila njegovo "kokainsko gnezdo" u stanu u Privlaci kraj Zadra gde je živio zadnje tri godine.

U apartmanu su pronađena 232 grama kokaina koji je bio raspodeljen u manje paketiće, a uz drogu je otkrivena veća količina novca i puška Uzi s više od sto komada municije i pištolj sa mecima u cevi. Istražitelji su našli i više komunikacionih uređaja, među kojima i onaj za zaštićenu komunikaciju, kakve koriste osobe iz kriminalnog miljea.

Pronađena droga bila je namenjena zadarskom području, a na uličnom tržištu njena vrednosti iznosi više od 250.000 kuna.

Šiptar je završio u pritvoru 6. novembra prošle godine nakon što ga je saobraćajna policija zaustavila i legitimisala u Audiju zadarskih oznaka. Policajci su otkrili da u autu ima oko 2200 kuna i više od 6000 eura.

Sumnjajući da novac potiče od kriminalnih radnji, tada je zatražen i nalog za pretres njegovog stana u Privlaci. Policija je 53-godišnjeg Šiptara opisala kao "hladnog, vrlo opasnog, spremnog na sve i opremljenog oružjem koje se koristi za likvidacije", piše Zadarski.hr.

Golomejić je pripadnik Zemunskog klana koji je zbog ubistva policajca 1998. odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina.

Rođen je u Zemunu u Srbiji, a ima i hrvatsko državljanstvo. Pre dvadeset godina ubio je tada 31-godišnjeg policajca Prvoslava Obradovića, inspektora Odeljenja za istrage beogradske policije.

Tog 17. oktobra 1998. policija je opkolila Golomejićevu kuću jer je nad njim bila raspisana poternica nakon što se nije odazvao na izdržavanje zatvorske kazne zbog dilovanja heroina. Dok je bežao pred policijom i iskakao kroz prozor, Golomejić je otvorio vatru i ubio Obradovića. Uspeo je da pobegne a te noći pobegao je iz Srbije u Hrvatsku, gde se skrivao godinu dana.

Uhapšen je krajem oktobra 1999. godine na slovensko-austrijskom graničnom prelazu Karavanke preko međunarodne poternice. U zatvoru Zabela kaznu je počeo da služi 2001. godine, a uprkos tome što je osuđen zbog ubistva policajca, nakon tri godine prebačen je u poluotvoreni paviljon.

Vikende je provodio na slobodi, a iz zatvora organizovao je i vodio biznis narkoticima. Na kraju je, za vreme jednog od tih slobodnih vikenda, uhapšen u policijskoj akciji tokom primopredaje droge.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.