SAD MOŽEŠ DA SE HVALIŠ DA SI USTAŠA! Učenik ŽIGOSAO drugaricu slovom U, škola nije zvala ni Hitnu ni policiju!
Incident se dogodio u školi (ilustracija), Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

jezivi incident u zadru

SAD MOŽEŠ DA SE HVALIŠ DA SI USTAŠA! Učenik ŽIGOSAO drugaricu slovom U, škola nije zvala ni Hitnu ni policiju!

Vidno uplašena učenica je poslepodne bila kod doktorke pa joj je rečeno kako će trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži

Objavljeno:

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici juče je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu.

Sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu za vreme nastave, piše Zadarski list.

Devojka je zadobila dve opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu.

- Taj učenik je sedeo iza mene u klupi u razredu pa mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova 'U'. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sedeo do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je "Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša" - ispričala je juče 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak s direktorem stigla s ocem.

Na pitanje zašto je to učinio, ispričala je za "Zadarski list" da je to uradio jer mu je bilo dosadno, i da mu je to zezancija.

- Isprva nisam smela reći profesorki šta se dogodilo jer mi je jedna devojka z razreda zapretila da će me povrediti i obesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima. No kad smo došli na čas fizičkog, tamo sam bila u odeći kratkih rukava i profesorka je primetila kako imam opekotinu na ruci pa me upitala šta je bilo. Tada sam rekla šta se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoškinje koja mi je namazala ruku i nazvala razrednu - ispričala je za Zadarski list vidno uplašena učenica koja je poslepodne bila kod doktorke pa joj je rečeno kako će trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži.

Uz nju je juče u školi bio i njen otac Adem Šala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru koji je revoltiran ovim nemilim događajem o svemu obavestio medije

- Mene čudi kako to da niko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć?! Naime, reč je o dvoje učenika koji su povređeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je takođe išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući i ni tada niko nije zvao policiju ni Hitnu. Problem je u celoj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumem šta se događa u školi - rekao je vidno uzrujan otac.

Roditelje svo troje učenika pozvao je juče direktor Jozo Dragić te su svi izneli svoje gledište događaja, piše Zadarski list.

- Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio tako velik incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili. Takođe, na sastanku s roditeljima su opet svi izneli svoju priču, a učenik koji je to učinio se izvinio. Situacija se smirila te su svi rekli kako će doći na nastavu - rekao je Dragić.

Dodao je kako je na sastanak došla i policija te su i oni uzeli izjave svih uključenih u incident. Istaknuo je kako je reč o lakšim telesnim povredama učesnika.

- Ovo je velika škola, a zadnjih godina imamo jako puno učenika koji se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Odmah za četvrtak sam sazvao razredno veće na kojem ćemo odlučiti o pedagoškim merama prema učeniku, odnosno o sankcijama koje prema pravilniku slede za ovakvo ponašanje, a to bi moglo čak biti i ukor pred isključenje - zaključio je direktor Dragić.

Adem Šala planira da ćerku odvede na bolnički prijem kako bi se povrede evidentirale, pa podneće i krivičnu prijavu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.