PUSTILI SU GA SA PSIHIJATRIJE, A ONDA SE ODIGRAO HOROR: Nikola (25) je ubio OCA, a zločin je mogao biti SPREČEN
Nikola Kežić, Foto: Facebook printscreen

strava u hrvatskoj

PUSTILI SU GA SA PSIHIJATRIJE, A ONDA SE ODIGRAO HOROR: Nikola (25) je ubio OCA, a zločin je mogao biti SPREČEN

Nikola je, tvrde komšije, uvek bio problematičan

Objavljeno:

Nikolu Kežića (25) uhapsili su zbog sumnje da je u subotu prepodne u porodičnoj kući ubio 64-godišnjeg oca Zorana.

Prema neslužbenim informacijama, zadavio ga je nakon što je otac odbio da mu da automobil. Telo je nađeno u subotu u 13.20 sati. Kako saznaju "24 sata" ovo nije bio prvi ovakav sukob oca i sina.

Policija i Hitna medicinska pomoć često su znale da intervenišu u njihovom domu, a poslednji put to se dogodilo, kažu meštani, nedelju dana pre ubistva.

Nikola je, tvrde komšije, uvek bio problematičan pa je ogrezao u alkohol i lake droge, a imao je i psihičkih problema, zbog kojih je pre pet-šest godina i boravio na Klinici za psihijatriju KBC-a Split.

- U porodičnoj kući živeli su Nikola, sad njegov pokojni otac, brat, sestra i majka. Ova situacija nije nastala juče, a starome je više sve dozlogrdilo – rekli su za "24 sata" meštani dodajući kako je Nikola napao oca Zorana i pre pet-šest dana, kad ga je takođe bacio na pod i gušio, a situaciju su spasile supruga i drugi sin.

- Znam da ga je brat u nedelju vodio na psihijatriju i već uveče su ga pustili kući, dali mu lekove. Dan pre tu su bili policija i ekipa Hitne medicinske pomoći. Bili su oni tu često, ali sistem je zakazao, eto šta se dogodilo. Zlo se dogodilo, jer je Nikolu trebalo na vreme hospitalalizovati– ogorčeno kažu mještani Staševice dodajući kako je u porodici Kežić mir bio samo nakon što je Nikola odležao na psihijatriji neko vreme.

Tad se kući vratio sasvim “normalan”, a onda je počeo da zaboravlja da pije lekove i situacija u porodici ubrzo je ponovno eskalirala.

- Njegov otac Zoran imao je zdravstvenih problema. Imao je artritis i stalno je trpeo velike bolove. Jedinu udaljenost koju je mogao da pređe je ona od fotelje do toaleta – pričaju meštani.

Nikola je jak mladić i nije bilo šanse da mu se otac odupre. Navodno je otac, nakon što je izbila svađa zbog automobila, teškom mukom krenuo za sinom u njegovu sobu želeći da ga smiri, ali Nikola je, umesto da se urazumi, izgubio kontrolu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.