BAKA LJUBA (88) SRPKINJA KOJA ŽIVI U HRVATSKOJ, 55 GODINA NIJE IMALA STRUJU: Zbog njene reakcije ćete ZAPLAKATI!
Baka Ljuba koja je 55 godina živela bez struje, Foto: Printscreen/Twitter/@SeverMaja

21. VEK

BAKA LJUBA (88) SRPKINJA KOJA ŽIVI U HRVATSKOJ, 55 GODINA NIJE IMALA STRUJU: Zbog njene reakcije ćete ZAPLAKATI!

Baka Ljuba živi 80 kilometara od Trga bana Jelačića u Zagrebu i 10 kilometara od Gline

Objavljeno:

Ljuba Obradović iz Listovače na Baniji, 55 godina živela je bez struje, u 21. veku, u Hrvatskoj, koja je od 2013. godine punopravna članica Evropske unije.

Baka Ljuba živi 80 kilometara od Trga bana Jelačića u Zagrebu i 10 kilometara od Gline, a za nju i slučajeve slične njoj (čitaj Srbe), zadužena je zamenica gradonačelnika Branka Bakšić, koja jedina brine o pripadnicima srpske nacionalne manjine.

O životu baka Ljube, koja slabo vidi, a još slabije čuje, koja oko glave i zglobova ima zavezane marame, a na sebi čak i po pet majica zbog hladnoće, koja već godinama živi potpuno sama i nema nikog svog, moglo bi da se piše danima.

Ipak, u 88-oj godini, kada je kako kaže, već navikla na ovakve uslove života, baka Ljuba je dobila struju, izolaciju i novi šporet, a njene suze u očima, teško da će vas ostaviti ravnodušnim.

Hrvatska novinarka, koja je na svom Tviteru objavila video u kome baka Ljubi postavljaju struju i izolaciju, napisala je da je projekat finansirao anonimni donator, a da je Branka Bašić, koja o Srbima u ovom selu brine godinama i ranije pokušavala da pokrene sličnu akciju, međutim, nije bilo dovoljno finansijskih sredsatava.

Reakciju baka Ljube pogledajte u videu:

BONUS VIDEO: ZMIJE OD DVA METRA ZASTRAŠILE SELO KOD VLADIČINOG HANA: Sedam stepskih smukova izvađeno iz bunara porodice Miljković (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.