DOŠLA JE NA KASU SA CIPELAMA OD 200 EVRA: Kad je otkrila ko joj PLAĆA obuću, ostala je U ŠOKU!
Ilustarcija, Obuća, Foto: AP/Eric Gay

neverovatno!

DOŠLA JE NA KASU SA CIPELAMA OD 200 EVRA: Kad je otkrila ko joj PLAĆA obuću, ostala je U ŠOKU!

Zagrepčanka se zapitala kako je moguće da neko na račun institucije koja se bavi ugroženim društvenim slojevima može da kupi obuću

Objavljeno:

Neimenovana Zagrepčanka ostala je šokirana nakon prizora koji joj se dogodio na kasi tržnog centra, pa je svoje iskustvo podelila sa ljudima na društvenim mrežama.

Prema pisanju portala "Jutarnji list" žena je nakon obilaska radnje stala na kasu, a ispred njen je bila gospođa sa parom Majkl Kors patika koje vrede oko 200 evra. Ništa ne bi bilo čudno da nije tražila da obuća ide na račun firme. Šokantno saznanje je da je u pitanju račun Centra za socijalni rad Zaprešić.

Zagrepčanka se zapitala kako je moguće da neko na račun institucije koja se bavi ugrženim društvenim slojevima može da kupi obuću.

Centar za socijalni rad Zaprešić na situaciju dao je sledeće objašnjenje:

"Naši radnici koji rade na terenu Kolektivnim su se ugovorom izborili za pravo da im poslodavac jednom godišnje osigura opremu, tačnije radne cipele i torbu za spise, za što imaju pravo na račun institucije u kojoj rade potrošiti 500 kuna. Da bi to pravo ostvarili, poslodavcu moraju priložiti R1 račun kao dokaz kupovine, nakon čega će im biti refundiran propisani iznos. Ako to žele, mogu kupiti i skuplju opremu, ali poslodavac im vraća onoliko koliko je propisano", objasnili su u centru.

Čelnica Sindikata socijalnih radnika Jadranka Ivezić je istakla da je navedena obaveza za poslodavce uključena pre pet godina u Kolektivni ugovor.

"Gledajte, oni su mnogo na terenu i njihova je odluka kakvu će obuću nositi. Naravno da neće okolo šetati u cokulama, ali verovatno neće ni u potpeticama od 10cm", zaključila je Ivezić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.