HRVATSKA GLUMICA SRPSKOG POREKLA PORUČILA: Ova ZEMLJA  je otišla u TRI KRASNA, od malena živim u STRAHU OD USTAŠA
I danas većina moje porodice žive u strahu od pripadnosti pogrešnoj naciji, Foto: Printscreen

Lana barić rekla šta je imala

HRVATSKA GLUMICA SRPSKOG POREKLA PORUČILA: Ova ZEMLJA je otišla u TRI KRASNA, od malena živim u STRAHU OD USTAŠA

Većina članova moje uže porodice su pripadnici srpske manjine i ja sam kao dete nasledila sav taj strah, strah od toga što smo Srbi u Hrvatskoj tokom rata

Objavljeno:

Lana Barić, dramska prvakinja zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i dobitnica brojnih glumačkih nagrada, inače Srpkinja, ocenila je da je situacija u Hrvatskoj poražavajuća.

- U tri krasna smo već otišli! Besmislenost svega što se dogodilo proteklih godina je tolika da mogu samo psovati ili se potući, meni na pamet padaju samo ti neandrtalski načini, sve ostalo ne pali i ne nailazi na razumevanje, jer se ne igra ista igra. Hrabro koračamo ka naciji nepismenih, znanje i umeće ne znače apsolutno ništa i jezik nasilja postaje naš materinji jezik - izjavila je glumica za hrvatske medije i dodala:

foto: Printscreen

- Nema smisla da otkrivam toplu vodu i govorim da slobode govora nema, jer svi znamo da se mišljenje oprečno vladajućoj ideologiji sankcioniše na svim nivoima. Možeš biti najgluplji glupi glupan, ali ako si ideološki adekvatan, ti si voćka posle kiše, puna kapi...

Ona se osvrnula i na svoje srpsko poreklo i probleme koje je u prošlosti imala zbog toga:

foto: Printscreen

- Većina članova moje uže porodice su pripadnici srpske manjine i ja sam kao dete nasledila sav taj strah, strah od toga što smo Srbi u Hrvatskoj tokom rata, što nam se preti, što nam se ruši kuća, što nam se daje otkaz, a bez ikakvog razloga. I danas većina moje porodice, ili ono što je od njih ostalo, žive u tom nekom strahu od pripadnosti pogrešnoj naciji. Meni je to još kao maloj bilo neprihvatljivo i jesam na neki način preuzela na sebe da prekinem taj preplašeni niz. Ja sam Feral čitala sakriven u drugim novinama, jer mi je deda rekao da tako radim u javnom prevozu. Isti taj deda mi je svako leto pre početka nastave donosio sve knjige idućeg razreda, da malo vidim šta ću učiti sledeće godine, sigurno zato da dok na engleskom i francuskom u pariškom Odeonu igram francusko-nemačko-hrvatsko-belgijsku predstavu nikad ne zaboravim da sam kao takva apsolutno nebitna, jer je danas potpuno nepotrebno gramatički ispravno govoriti hrvatski, a kamoli još tamo neke nebitne, strane jezike - objanila je glumica.

BONUS VIDEO:

Šešelj najstrašnije izvređao Sergeja Trifunovića!

(Espreso.co.rs/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.