GREŠE ŠTO PIJU, PUŠE I DROGIRAJU SE! Legenda Toni (82) otkriva svoje tajne vitalnosti, zavođenja i dobrog stila
Toni ima savet za zdrav život, Foto: Youtube printscreen

VJEŽBAJ, PI*DA TI MATERINA

GREŠE ŠTO PIJU, PUŠE I DROGIRAJU SE! Legenda Toni (82) otkriva svoje tajne vitalnosti, zavođenja i dobrog stila

Ovaj penzioner ima jednostavnu životnu filozofiju koju je otkrio u intervjuu za Espreso.co.rs

Objavljeno:
Božica Luković

Ako ste i ove nedelje obećali sebi da ćete da krenete u teretanu i počnete s vežbanjem, a onda odustali, Toni je definitivno čovek koji vas može naterati da se pokrenete.

Hrvatski penzioner Taljat Selmani (82), poznatiji kao Toni, postao je zvezda čitavog Balkana kad je na televiziji svima saopštio da postoji jednostavan lek za grip.

- Vežbaj, pi*ka ti materina! - jasno je poručio Toni i osvojio srca čitavog regiona.

Nakon što je njegova izjava postala već legendarna, otkrili smo nešto više o ovom gospodinu i njegovoj životnoj filozofiji.

Rodom iz Albanije, Toni je došao u Zagreb 1960. godine nakon odslužene vojske. Tamo je počeo da radi u Hrvatskom telekomu, ali daleko zanimljiviji je bio njegov drugi posao - bio je jedan od prvih manekena u Jugoslaviji.

Toni je bio pravi "dasa" i uvek lepo obučen - i postao je maneken tako što je izlazio na viđenija mesta u Zagrebu, gde su ga direktori modnih firmi primećivali i angažovali.

Stoga Tonija uopšte nije iznenadila iznenadna popularnost koju je dobio. "Espreso" ga je upravo zatekao dok je bio na snimanju, jer je nakon popularnog snimka već dobio različite ponude.

- Kad sam bio mlad svuda su bili moji plakati po gradu, pa onda na televiziji - rekao nam je Toni.

Ovaj gospodin u penziji i dalje jako drži do stila i smatra da je sveukupan utisak koji čovek odaje spoljašnim izgledom vrlo važan.

- Znate staru priču: odelo čini čoveka! Treba se obući pristojno gde god se ide, a nema lepše i bolje nego kad, bilo gde da ideš, da si doteran lepo i pravo. Ne samo odelo, nego i da si brijan, podšišan, da te ljudi vide kao lepog i normalnog čoveka - kaže Toni.

Tonija i njegovu suprugu Zagreb pamti kao zgodan i uglađen par, a za nju je medijima izjavio i da je "najlepša na svetu". Što se ljubavi tiče, on je čovek koji poštuje neke starije manire, što i sam priznaje:

- Ja sam po tom pitanju staromodan. Kada idu na piće, muškarac treba da plati piće a ne žena. A sad je obrnuto. Ali vremena se menjaju, u moje vreme nije bilo tako. Žena jede, pije a ništa ne plaća. Uživali smo.

Iako više nije tako mlad, Toni izgleda odlično. A tajna njegovog vitalnog izgleda u 82. godini života svakako je zdrav život. Najbitnija je dobra rutina - fizička aktivnost lek je za sve, smatra on. Najvažniji je dobar početak dana:

- Znate kako kažu ljudi, po jutru se dan poznaje... Ujutru se lepo umiješ, fino, sa hladnom vodom. Onda doručkuješ i kreneš lepo na sport! Sve moguće sportove treba - trčanje, vežbe za ruke i noge... - rekao nam je.

Ključno je takođe da se pobedi lenjost i ne odustaje - uprkos svim vremenskim prilikama, smatra Toni.

- Bez obrzira kakvo je vreme, sneg, kiša... Uopšte nije bitno da li je toplo ili hladno, ako to izdržiš onda se ne bojiš bolesti. Pogotovo mi stari. Možete biti večno zdravi, ali zdravlje treba čuvati i znati biti zdrav! - kaže on.

Ono što Toni nikako ne podnosi su izgovori i kukanje.

- Treba ići van, leto ili zima! A ne ono: smeta mi zima, smeta mi vrućina, smeta mi ovo, ono... Brate mili, onda ne znam šta da ti kažem!

Zanimale su nas i Tonijeve navike u ishrani - on kaže se nikada nije odricao hrane, ali u poslednje vreme je odlučio da prestane da jede meso, i za to ima zanimljiv razlog - žao mu je životinja.

- Jedem šta mi duša hoće... U zadnje vreme mi se nekako ne jede meso, ne znam nekako mi samo došlo jer samo malo više pobožan, žao mi je klat. Ono jagnje jadno, tek se rodi oni odma kolac i peć! - rekao je on za Espreso.co.rs.

Najzad, Toni ima jasnu poruku za sve mlade danas - i ukazao im u čemu greše.

- Greše što piju, greše što puše, greše što se drogiraju. To je ogromna greška. To ostavite sve, i živite zdrav život, da vam bude sve lepo. Umij se, doteraj se, uradi sve šta treba, idi na posao, radi sa ljudima dobro, i tako... - poručio je Toni.

Ovaj gospodin svakako zna kako treba živeti, a svojim poletom, energijom i jednostavnom mudrošću koja se u današnje vreme često zaboravlja može biti inspiracija svakome od nas.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.