MALOLETNIK IZ HRVATSKE GLUMIO SVEŠTENIKA U BAKINOM STANU: Ispovedao vernike pa uzmao veliki novac za to! (VIDEO)
Maloletnik iz Splita nekoliko godina je u stanu svoje bake služio mise, Foto: Printscreen

užas!

MALOLETNIK IZ HRVATSKE GLUMIO SVEŠTENIKA U BAKINOM STANU: Ispovedao vernike pa uzmao veliki novac za to! (VIDEO)

Sve je počelo negovim dolascima s bakom na hodočašća u BiH gde je pomagao na misama. Dve godine kasnije već je sam “ušao u posao”

Objavljeno: 22:15h

Maloletnik iz Splita nekoliko godina je u stanu svoje bake služio mise, ispovedao vernike, pričešćivao pa čak i obavio šezdesetak obreda egzorcizma.

Dok njegovi vršnjaci kod kuće igraju videoigrice ili vise na društvenim mrežama, jedan 16-godišnjak iz Splita u stanu je napravio kapelicu sa improvizovanim oltarom. Ali, to nije bio samo njegov hir jer su mu u stan dolazili vernici kojima je održavao mise, ispovedao ih, pričešćivao pa čak i izveo šezdesetak obreda egzorcizma. Počeo je još kao trinaestogodišnjak.

“Sve je počelo od situacije kad sam prvi put otišao u Šurkovac. Od tada je sve počelo. Pružila mi se prilika da pričešćujem i onda sam na jedan način iskoristio da uđem u svešteenički krug i tako je sve počelo”, objasnio je na početku.

Mladi lažni sveštenik kaže da su mu sve to omogućili oni stariji, pravi sveštenici, navodno uvereni da je stariji nego što jest.

“Jel vi stvarno mislite da sam ja sa svojih 13, 14 godina bio na oltaru bez nečijeg pokroviteljstva? I da moja priča jest lažna, a nije, zbog čega su onda svećenici dopuštali da radim stvari koje sam radio?”, dodao je.

Sve je počelo negovim dolascima s bakom na hodočašća u BiH gde je pomagao na misama. Dve godine kasnije već je sam “ušao u posao”.

U crkvi u Trstu, kod tamošnjeg harizmatika i egzorciste, mladi Splićanin je prvi

je put služio misu, ispovijedao i polagao ruke, svo vreme noseći sveštenički habit. Uveren je da ima darove Duha Svetoga, harizme.

O onome što se događa, njegovi, inače razvedeni roditelji nisu znali ništa, samo baka s kojom je išao na hodočašća.

Kada su vernici koji su mu dolazili u stan napokon shvatili da je njihov sveštenik – maloletnik, neki su ga optužili da je uzimao novac. On tvrdi da je to laž.

“Ako su davali novac, davali su za mise. Imam jedino dva slučaja osoba koje su mi platile svete mise, a i te mise su na kraju odslužene kod pravog sveštenika”, kazao je mladi i lažni sveštenik.

Jedina vernica koja je kod njih tvrdi da su i baba i on uvek kukali da nemaju novca pa im je morala dati.

Kada se o svemu doznalo putem interneta, lažni fratar se ispričao vernicima te kazao kako je zatražio oprost u nadbiskupiji splitsko-makarskoj. Tamo su to potvrdili, ali ponešto drugačije nego što mladić tvrdi.Tamo tvrde da su ga upozorili da prestane sa svojim "misama", i da posle toga sa njim nisu imali kontakata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.