UMIRE LJILJA, BALKAN U SUZAMA: Najpoznatija svinja regiona je napunila 3 godine, veterinari kažu da je KRAJ!
Ljilja dok šeta poljem!, Foto: Printscreen / Facebook

TUŽNO

UMIRE LJILJA, BALKAN U SUZAMA: Najpoznatija svinja regiona je napunila 3 godine, veterinari kažu da je KRAJ!

Prasica je na svojoj fejsbuk stranici objavila da je bole noge, da je umorna i da ne može ustati!

Objavljeno:

Super Ljilja, najpoznatija svinja Balkana, blogerica i influencerica koja mirno živi u Donjem Miholjcu, ozbiljno je bolesna. Odnosno, njeno stanje ne bi se baš moglo nazvati bolešću - Ljiljani je, recimo to ružno i otvoreno, istekao "rok trajanja".

Napunila je, naime, tri godine. Veterinari kažu da je to - to. Nije zamišljeno da domaće svinje, kojima je radno ime "tovna svinja", žive duže. Ona je, kako piše u postu koji je objavila na svojoj Facebook stranici, gdje je prati više od 10 hiljada ljudi, samo proizvod.

U tom postu, Ljilja "piše" kako trenutno trpe njene male noge, neproporcionalno sitne za njeno veliko telo, i organi. Papci joj loše podnose vlagu i hladnoću, noga koja je bila operisana dok je još bila mala jako je boli, a zglobovi su joj upaljeni. Ne može ustati.

- Jedem, spavam, primam terapiju svaki dan; doktor stalno dolazi, očima ga više ne mogu gledati, al' šta ću, trpim i njega i njegove injekcije. Trpi i ćuti, čekaj proleće. Idem odspavati malo. Treba da skupim snage za ovu borbu. Nije prva, a bogami neće biti ni zadnja! Nema mesta sivim mislima! Ja sam roze svinja, roze pogleda na život - piše u Ljiljinoj objavi, koja je rastužila njenee fanove.

Još je više rastužila one koji o njoj brinu, kao i one koji su je spasili. Bio je to januar 2016. godine, a malena prasica pronađena je polumrtva u kanalu uz put. Neko ju je bacio poput smeća. Spašena je i dva puta operisana. Kad se oporavila, pronašla je dom, koji je delila sa 30 mačaka, tri psa, kokoši i patkom. Još je tamo i dugo će biti, nada se Ivana Crnoja, direktorka osječkog azila udruženja "Pobjede", koja je spasila Ljilju.

Ljilja dok odmara!
Ljilja dok odmara!foto: Printscreen / Facebook

- Ona je od mnogih učinila bolje ljude i mislim da je s tom misijom došla među nas. I dalje se nadam kako ćemo svi zajedno na proljeće sediti kod Ljilje na dvorištu, pijuckati kafu i odmahivati glavom na sećanja na zimu. Deliti lubenicu i smejati se onima koji kreiraju razne dijete. Ogovarati koke i žaliti ljude koji ništa od toga ne razumeju. Nadam se toplom proleću s puno zvezda padalica od kojih svaka jednu životinju spasi kada postane želja - kaže Ivana i dodaje:

- Znam da će Ljilja pisati o guskama i lastavicama koje će se taman vraćati kući kad budu cvale jagode po susednim baštama. Ljilja će ih zezati na Faceu, sigurna sam u to. Nakon jagoda stići će dunje i trešnje. Pa će noć veštica, a on u Ljiljinim očima znači samo jedno - bundeve! Sve to želim za Ljilju. Misliti drugačije samo je priznanje poraza onima kojima je Ljilja prije tri godine bila samo i ništa drugo nego industrijski otpad, onaj koji nikada nije trebao (do)živeti svoj treći rođendan - kaže Ivana, koja je sličnu situaciju već prošla. Nikad prežaljeni prasac Arčibald, totalna zvezda azila u Osijeku, proveo je u njemu srećno svoj kratki život. I kod njega je situacija bila slična: počeli su bolovi u nogama, nije mogao ustati, a na kraju je prestao jesti...

Ljilja, Ivana, kao i svi kojima je ova svinja prirasla srcu svojim šašavim objavama i veganskim receptima koje je delila, nadaju se da će još dugo prekopavati svoj vrt u Donjem Miholjcu, valjati se u najboljem blatu na svetu i "pisati" statuse o tome koliko voli hranu.

Ljilja sa svojom vlasnicom!
Ljilja sa svojom vlasnicom!foto: Printscreen / Facebook

BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 25.01.2019.

(Espreso.co.rs /Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.