NAPRAVIO DETE DEVOJČICI (14): Majka ga je puštala da im spava u dnevnoj sobi, sada su svi završili na sudu!
Devojčici (14) napravio dete (ilustracija), Foto: Pixabay

šok u hrvatskoj

NAPRAVIO DETE DEVOJČICI (14): Majka ga je puštala da im spava u dnevnoj sobi, sada su svi završili na sudu!

Optuženi mladi muškarac, čovek s radničkim zanimanjem, tereti se da je u to vreme održavao redovite polne odnose sa svojom devojkom, koja je tada bila u dobi od 14 i 15 godina

Objavljeno:

Na optuženičku klupu seo je mladi muškarac koji se tereti da je kao 29-godišnjak stupio u intenzivnu emotivnu vezu s dvostruko mlađom devojkom, zapravo devojčicom, s kojom je imao i redovne polne odnose, piše Novi list.

Rezultat njihove veze je i činjenica da je devojka u dobi od 15 i polgodina rodila dete, zdravu devojčicu.

Hrvatskim Krivičnim zakonom kriminalizovan je polni odnos s detetom mlađim od 15 godina, bez obzira na to, kako se to i naglašava u optužnici riječkog Županijskog državnog tužilaštva, "postoji li detetov pristanak ili ne jer ono u toj dobi nije sposobno dati pristanak na polni odnos".

Muškarac je na kraju optužen za "teško krivično delo polnog zlostavljanja i iskorištavanja deteta" jer je njegova mlada jevojka s kojom je spavao i ostala trudna (a na kraju i rodila dete). Optuženom tako preti kazna od najmanje tri pa do 15 godina zatvora.

Optužnica protiv okrivljenog, sada 32-godišnjaka, potvrđena je na sednici veća riječkog Županijskog suda, tako da ga očekuje suđenje.

Inkriminisano je razdoblje od juna 2016. do kraja januara 2017. godine. Optuženi mladi muškarac, čovek s radničkim zanimanjem, tereti se da je u to vreme održavao redovite polne odnose sa svojom devojkom, koja je tada bila u dobi od 14 i 15 godina, spavajući s njome u domu njenih roditelja, kao i u svojoj kući, odnosno kući svoje porodice.

Zatrudnela je s 14 godina, a dete, zdravu devojčicu, rodila je u oktobru 2017. godine, u dobi od 15 i po godina.

Službena istraga o slučaju pokrenuta je u leto 2017. godine, nakon što je iz jedne pedijatrijske ordinacije u Primorsko-goranskoj županiji stigla vest da je potvrđena trudnoća maloletnice, učenice osmog razreda osnovne škole koja treba roditi krajem septembra 2017. Mlada majka je rodila početkom oktobra te godine i nakon toga je odlučila da ide iz roditeljskog doma, otišla je da živi kod oca deteta.

Protiv oca deteta, koji je i službeno priznao očinstvo, u međuvremenu je već otvorena istraga u kojoj je i pozvan na saslušanje na kojem se odlučio na obranu ćutnjom.

Tokom istrage je, pre podizanja optužnice, saslušan niz svedoka, uz ostalo i članovi dve porodice glavnih aktera slučaja, koji su imali različite poglede na vezu mladog muškarca i tada 14-godišnje devojčice.

- Dugo nisam mogla da se pomirim s time da će mi kći postati tako mlada majka i da živi s čovekom koji je dvostruko stariji od nje. No sada se tešim time da je kod njih sve u najboljem redu, da se vole i poštuju - izjavila je, među ostalim, u svom svedočenju majka devojčice.

Ispričala je da je svog zeta upoznala u julu 2016. godine, da se predstavio kao prijatelj njene kćeri. Naglasila je da je ona bila protiv toga da joj kći bude u vezi s njime, zbog velike razlike u godinama, ali njen muž nije bio protiv te veze, smatrao je da je to u redu jer je i njegova sestra 20 godina starija od svojeg supruga.

Majka devojčice se prisetila da je ćerkin dečko nakon prvog susreta ponovo došao u njihovu kuću. Ćerka joj je rekla da će biti tu jer ga voli. Na njeno protivljenje ćerka je kazala kako joj niko neće govoriti koga će ona da voli. Tako je ćerkin dvostruko stariji dečko prespavao s njome u dnevnom boravku, a to se i ponovilo više puta.

Posle je svakodnevno pitala ćerku ima li s njime polne odnose, a ona je odgovarala da nema. To je negirao i njen dečko, koji je celi svoj godišnji odmor u 2016. godini spavao kod njih. Nakon što je počeo da radi, prespavao bi kod njih vikendom.

Maloletnici napravio dete (ilustracija)
Maloletnici napravio dete (ilustracija) foto: pixabay.com

Majka je ispričala da je ćerkin dečko tako dolazio kod njih sve do kraja 2016. godine, kada mu je, na majčino traženje, zabranila dolazak baka devojčice, kao vlasnica kuće. Posle toga je ćerka počela da beži u kuću dečka svakog vikenda i tamo bi prespavala. Svedokinja je naglašavala da je odlazila kod njih i ćerkinom dečku govorila da on nije za nju.

- On je govorio da se tu ništa ne može da promeni jer se njih dvoje vole. To je potvrđivala i moja ćerka - prisećala se majka devojčice koja je razgovarala i s majkom svog zeta, ali bi i ona govorila da se tu ništa ne može učiniti.

U maju 2017. godine je tako utvrđeno da je trudna četiri i po meseca, kada više nije mogla da prekine trudnoću. Ćerka joj je tvrdila da nije znala da je trudna, da je redovno dobila menstruaciju unatrag šest meseci. Posle nekoliko dana ćerka i njen dečko su joj rekli da su želeli dete.

Otac maloletnice je vist o trudnoći komentisao rečima da je to normalno, dok su baka i deda te starija sestra bili šokirani, rekla je majka, dodajući da je ćerka, čim je završila osmi razred osnovne škole otišla da živi kod oca deteta, piše Novi list.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novi list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.