PRESRELI SU GA MLADIĆI SA FANTOMKAMA I NAPALI! Učenik koji pohađa nastavu na srpskom u VUKOVARU doživeo užas
Vukovar, Foto: Filip Plavčić

napad da nacionalnoj osnovi?

PRESRELI SU GA MLADIĆI SA FANTOMKAMA I NAPALI! Učenik koji pohađa nastavu na srpskom u VUKOVARU doživeo užas

Još uvek se ne zna da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li tu školu u kojoj nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima

Objavljeno:

U Vukovaru je u sredu uveče oko 19 sati napadnut učenik trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Napad se desio na autobuskoj stanici.

Učenik, koji je inače iz Mirkovaca, čekao je autobus. Prema nezvaničnim informacijama, koje je prvi objavio portal Srbi.hr, napalo ga je pet do šest maloletnika sa fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Njega je napadnuti mladić prepoznao, a navodno se radi o učeniku koji pohađa istu školu, ali na hrvatskom jeziku.

Portal Srbi.hr donosi da se radi takođe o maloletniku, pripadniku navijačke grupe Bed Blu Bojsi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Još uvek se ne zna da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li tu školu u kojoj nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

- U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u sredu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobusnoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan deo učesnika tog događaja. Međutim, još uvek radimo na slučaju, odnosno utvrđujemo sve okolnosti. Verujem da ćemo to obaviti do kraja današnjeg dana pa će javnost o svemu biti obaveštena u saopštenju koje bi trebali da objave u petak - kazao je za Novosti Domagoj Džigmunović, portparol Policijske-uprave vukovarsko-srijemske.

Prema dostupnim informacijama, učenik Tehničke škole je zadobio lakše povrede.

Do napada je došlo dva dana nakon što je gradonačelnik Ivan Penava održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku jer na fudbalskoj utakmici finala Kupa Vukovara, nisu ustali dok je bila intonirana himna Republike Hrvatske.

Tvrdnju je dodatno potkrepio video snimkom na kojoj se vide lica tih mladića. Da bude gore, snimak je i dostupan na gradskoj stranici Vukovar.hr.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs//portalnovosti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.