HRVATI SE ZAMALO POBILI ZBOG SRBA: Plenkovića i Grmoju u Saboru morali da obuzdaju poslanici!
Premijer Hrvatske Andrej Plenković, Foto: Reuter

IZBEGNUT INCIDENT

HRVATI SE ZAMALO POBILI ZBOG SRBA: Plenkovića i Grmoju u Saboru morali da obuzdaju poslanici!

"Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsednika sabora..."

Objavljeno: 16.01.2019. 19:11h
  • 1

Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira umalo nije završilo fizičkim obračunom u Saboru između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Grmoja je portalu Index ispričao da je tokom sednice parlamenta pitao premijera o tome da Srbija otvara poglavlja a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

"Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsednika sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog (Plenković). On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića video u tom izdanju.", rekao je Grmoja.

Prema njegovim rečima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namerom da se fizički obračuna, zasutavili su drugi poslanici.

"Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident koji se dogodio tokom rasprave o godišnjim izveštajima sa sastanka Evropskog saveta.

"Plenković je eskalirao celu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao", ispričao je za Index Glavašević.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media