Hrvati vraćaju vojni rok? Kolinda ustrojava postrojbe!

dodatno hdz obrazovanje

Hrvati vraćaju vojni rok? Kolinda ustrojava postrojbe!

To bi mladim ljudima pružilo dodatno obrazovanje, kako bi znali da reaguju i pomognu u slučaju nesreća i prirodnih katastrofa, smatra predsednica
Objavljeno:

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović smatra da bi u toj zemlji trebalo vratiti služenje vojnog roka. Da li prepoznajete likove na urnebesnoj fotomontaži koja je zaludela čitavu Hrvatsku? (FOTO) - Obavezni vojni rok bi trebalo da traje između jednog i tri meseca. Moja ideja je bila da to ne bude nešto što se odrađuje za državu, nego nešto modernije koncipirano i da se za to dobije određena naknada - izjavila je ona, dodavši da smatra da bi to pružlo mladim ljudima dodatno obrazovanje kako bi znali da reaguju i pomognu u slučaju nesreća i prirodnih katastrofa.

Grabar-Kitarović se, u nekoliko navrata, u svojoj predsedničkoj kampanji zalagala za obavezno služenje vojnog roka, ali je ubrzo odustala od toga. Najverovatnije kada su joj čelni ljudi vojske objasnili da bi uvođenje obaveznog vojnog roka opteretilo vojni budžet sa dodatnih 500 miliona kuna godišnje.
Ova tema je neočekivano otvorena na sednici Odbora za odbranu u sredu, prilikom rasprave o novom načelniku Glavnog štaba. U raspravi je najdalje otišao Pero Ćorić iz HSP-a AS koji je rekao da bi vojni rok trebalo uvesti zbog mogućih pretnji iz Srbije.
(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.