SRPSKI ĐACI NE USTAJU NA HRVATSKU HIMNU! Gradonačelnik Vukovara državni praznik proslavio zapaljivom izjavom
Ivan Penava, Foto: Youtube printscreen

hrvatska obeležava godišnjicu

SRPSKI ĐACI NE USTAJU NA HRVATSKU HIMNU! Gradonačelnik Vukovara državni praznik proslavio zapaljivom izjavom

Vukvarski gardonačelnik Ivan Penava u ponedeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o "kontinunitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj i Vukovaru"

Objavljeno:

Povodom 27. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru vence je danas položilo izaslanstvo Grada i tom je prilikom gradonačelnikIvan Penava upitao hoće li se ćutati na činjenicu da srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu.

Vukovarski gradonačelnik tom je prilikom novinarima kazao kako su pre 27 godina u Vukovaru ljudi ginuli zbog Hrvatske, da bi danas dočekali da grupa učenika koji se u Vukovaru školuju na srpskom jeziku ne ustane kada se izvodi hrvatska himna.

- Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga ćutati na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu sede na istu tu himnu - zapitao je Penava.

Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru.

Vukvarski gardonačelnik Ivan Penava u ponedeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o "kontinunitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj i Vukovaru", a kao jedan od primera novinarima je pokazao video isečak s finalne utakmice kupa fudbalskog središta Vukovar održanog prošle godine, na kojem se vidi da u vreme izvođenja hrvatske himne na tribinama nisu ustali učenici Srednje tehničke škole Vukovar koji se školuju na srpskom jeziku, već su ostali da sede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.