VLADIKA PORFIRIJE PEVAO ČETNIČKE PESME ZA SVETU PETKU: Hrvati poludeli, pa mu se REVANŠIRALI (VIDEO)
VLADIKA PEVAO ČETNIČKE PESME ZA SVETU PETKU, Foto: Youtube/Direktno.hrđ

NISU IZDRŽALI

VLADIKA PORFIRIJE PEVAO ČETNIČKE PESME ZA SVETU PETKU: Hrvati poludeli, pa mu se REVANŠIRALI (VIDEO)

Video je snimljen 2014. godine za proslave Svete Petke, kojoj je manastir posvećen, a na društvenim mrežama pojavio se krajem iste godine

Objavljeno: 11:33h

Hrvatska stranka prava Split podnela je krivičnu prijavu protiv Porfirija Prvoslava Perića, episkopa Srpske pravoslavne crkve i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, kao i druge nepoznate osobe.

- Osobe koje su ih prijavile posedujU dva snimka na kojima se jasno vidi prijavljena osoba i druge nepoznate osobe, a na kojima promovišu četničku ideologiju na način da pevaju i potiču na pevanje četničkih pesama - stoji u prijavi splitskog advokata Bepa Marušića.

Obaveštena je i poverenicu za zaštitu prava dece.

- Obraćamo Vam se zbog zabrinutosti s obzirom da je opštepoznato da je četnički pokret bio zločinački pokret, kako u Drugom svetskom ratu tako i u ratu 90-tih, a na snimku je vidljivo da verski autoriteti podstiču ili možda čak prisiljavaju maloletnu decu na rehabilitiranje i veličanje četničkog pokreta - piše Dalmatinski portal.

Sličnim video snimkom raspolaže i redakcija portala Direktno.hr. Video je snimljen 2014. godine za proslave Svete Petke, kojoj je manastir posvećen, a na društvenim mrežama pojavio se krajem iste godine. Međutim nakon objave brzo je skonjen da bi se ponovno pojavio uoči pravoslavnog Badnjaka 2015. godine.

- Svi četnici, u novom odelu… Svi četnici idu brat do brata i slušaju Đujić komandanta… Dugačke im i kose i brade, na kapama, sve zlatne kokarde - pevaju deca i sveštenici.

Pogledajte video:

(Espreso.co.rs / Direktno.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.