MUŽ JE MOJOM KRVLJU SEBI MAZAO LICE! Potresna ispovest Hrvatice koju je godinama tukao nagrađivani policajac
Antonija je trpela užasno nasilje, Foto: Facebook printscreen

nasilje nad ženama

MUŽ JE MOJOM KRVLJU SEBI MAZAO LICE! Potresna ispovest Hrvatice koju je godinama tukao nagrađivani policajac

Kaže da ni sama ne zna koliko je puta suprug na njoj razbio stolicu...

Objavljeno:

Penzionisani zadarski policajac Stjepan Čvrk i njegova supruga Antonija Čvrk upoznali su se u policijskoj stanici, dok je ona radila na odeljenju za izdavanje dokumenata.

U braku koji traje 20 godina dobili su troje dece, a kako tvrdi Antonija, sve troje dece često su svedočila porodičnom nasilju.

Zbog nasilja u porodici neko vreme s decom je provela u sigurnoj kući, no kako ju je i tamo partner pronalazio, njen mir bio je kratkog veka.

A Stjepan Čvrk, inače nagrađivani policajac, u dva je navrata bio hapšenm pa je jednom i uslovno osuđen, piše Jutarnji list.

- Na godišnjicu braka 12. decembra 2018. došao je s prijateljem s kojim u fušu radi fini kamen. Malo smo popili, bili smo u Kožini gde su oni usput nešto odvezli. Pritom je vikao i psovao. Govorili su mi da sam glupa glupača - ispričala je.

- Odjednom je odlučio da se kući po mraku vraćam pešice. Udario me šakom u glavu i bacao me po autu kao vreću krompira. On kad pije, sav se izobliči. Pjna i voda mu krenu na usta. Udario me šakom u glavu. Krv mi je šikljala iz glave. Probušio mi je jaknu. Jedva sam izašla iz auta pa me počeo gušiti vičući prijatelju: Ubiću je! Mislila sam da sam gotova - kazala je za Jutarnji list Antonija Čvrk.

Kaže da ni sama ne zna koliko je puta suprug na njoj razbio stolicu. Dok se borila za živu glavu, Antonija je ostala u čudu kad je videla da Stjepan pritom dlanom trlja po njenom licu.

- Krv je šikljala, a on je s krvavom rukom počeo sebe mazati po licu i vikati prijatelju: 'Je l' vidiš da je ona mene udarila?'

- Otrčala sam do neke kuće, ali me Stjepan sustigao i ponovno udario u glavu. Odvukao me do auta, a ja sam se zaključala u prijateljev kombi po čijem je staklu Stjepan lupao i vikao da će me ubiti. Oči su mi bile otečene i ništa videla nisam. Prijatelj me odvezao kćeri u čijem je stanu već bio Stjepan. Pretio mi je da ću završiti u kolicima. Muž me tukao kao pravi policajac. Znao je gde udariti bez da ostanu veliki tragovi. Brzo je tu noć došla policija pred kojima je on počeo galamiti da sam ja samu sebe izmlatila - otkrila je još Antonija koja je nakon toga odvezena na Hitnu, a muž u lisicama na ispitivanje.

Nasilnik Čvrk
Nasilnik Čvrk foto: Facebook printscreen

Inače, Stjepan Čvrk je dva puta bio nagrađivan u službi. Međutim, protiv njega je već donesena pravomoćna sudska presuda za pretnje smrću, porodično nasilje i zlostavljanje deteta od 2013. do jula 2015. Zadarski Opštinski sud ga je osudio na šest meseci rada za opšte dobro i uslovu kaznu od godinu dana zatvora.

Prema presudi, Čvrk je jednom pred decom repetirao pištolj u koji je stavio šaržer s mecima i naslanjao ga na Antonijinu slepoočnicu preteći da će ubiti nju, a potom i sebe.

Drugom joj je prilikom pretio da će je zaklati kuhinjskim nožem, a jednom ju je gurnuo preko balkonske ograde držeći je za donji deo tijela. U oba slučaja, Antoniju je spasilo jedno od dece!

Iz PU zadarske ističu da 43-godišnjak od kraja 2017. više nije njihov radnik jer je u penziji.

Prvi put krivično je prijavljen u oktobru 2017. zbog nasilničkog ponašanja i pretnji supruzi. isto se ponovilo i 12. decembra. 2018. zbog istih optužbi.

- Porodica je kroz 2018. bila pod tretmanom Centra za socijalni rad, ali sve to vreme nije imala bilo kakvih primedbi na ponašanje supruga. Ona ga sada tereti i za neka navodna krivična dela počinjena pre nego što je on pravomoćno osuđen - kaže Antonio Vedrić, Čvrkov advokat, dodajući da je njegov klijent krajem 2017. penzionisan na vlastiti zahtev.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.