DARUVARAC ZA MESEC DANA MOŽE DA IZAĐE NA SLOBODU! Razlog je neverovatna pravna zavrzlama...
Daruvarac je brutalno pretukao devojku, Foto: Facebook printscreen

skandalozno

DARUVARAC ZA MESEC DANA MOŽE DA IZAĐE NA SLOBODU! Razlog je neverovatna pravna zavrzlama...

Usprkos maksimalnoj izrečenoj kazni Kovačević će se za mesec dana najverovatnije naći na slobodi,

Objavljeno:

Darko Kovačević Daruvarac (31) priznao je na sudu u Zadru da je pretukao 18-godišnjakinju prošlog leta u zadarskom kafiću i nepravomoćno je osuđen na ukupno pet godina zatvora.

Smrknuti Daruvarac napustio je OpŠTinski sud u lisicama, a policajci su ga prepratili u istražni zatvor gde će čekati pravomoćnost presude.

Usprkos maksimalnoj izrečenoj kazni Kovačević će se za mesec dana najverovatnije naći na slobodi, ako hrvatski sudovi ne obore “svetski rekord” u nekoliko procesnih radnji koje dovode do pravomoćne presude, piše Jutarnji.

Naime, premda mu je zbog izrečene petogodišnje kazne juče određen pritvor do pravomoćnosti presude, u stvarnosti Kovačević u pritvoru, bez pravomoćne presude, može boraviti još najduže mesec dana.

Razlog je u tome što je tokom istrage i suđenja Kovačević već boravio u pritvoru maksimalnih 6 meseci.

Dakle u tih mesec dana prvostepeni sud bi trebalo da napiše napisati čitavu presudu, zatim na nju advokat i Kovačević imaju rok žalbe od 15 dana.

Nakon toga stranke imaju pravo odgovora na žalbu, a nakon čega bi se elektronskom dodelom trebao odrediti sud na području RH na kojem će se odlučivati o žalbama. I to sve u mesec dana...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.