SELJAČINA IMA BESNE LIMUZINE, APARTMANE, PARE: Ovo je luksuz BILMEZA koji je čestitao Srbima Božić ODSEČENOM GLAVOM
Podsetimo, mlađi Đakić pravoslavni je Božić sugrađanima čestitao - slikom ustaše koji drži glavu zaklanog četnika, Foto: Printscreen/facebook

slučaj prijavljen policiji

SELJAČINA IMA BESNE LIMUZINE, APARTMANE, PARE: Ovo je luksuz BILMEZA koji je čestitao Srbima Božić ODSEČENOM GLAVOM

Zapao je za oko pretnjama novinarima, Srbima i svedocima u procesu zbog ovih prvih pretnji

Objavljeno: 08:07h

Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje na Facebooku, javlja RTL.

Podsetimo, mlađi Đakić pravoslavni je Božić sugrađanima čestitao - slikom ustaše koji drži glavu zaklanog Srbina. Kako poruka ne bi promakla potpisao ju je s „Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic”.

"Hrabri" Đakić je objavu u međuvremenu uklonio, ali Forum mladih SDP-a screenshot su objavili na svom Twitteru uz tvrdnju kako je to "bez sumnje, govor mržnje". Đakić junior od pre je poznat po pretnjama, a pre samo nekoliko meseci pretio je novinaru Ivanu Žadi.

- Mlađi sin Josipa Đakića pred desetak svedoka zapretio je da će me ubiti. Rekao je: 'Onog Žadu ću zatući, ali ne moram ja prljati ruke. Platiću, znam već i koga u Zagrebu da to napravi umesto mene.' Rekao je to pred više ljudi u kafiću koji su mi to ispričali. Nije prvi put da mi prete, ali prvi put imam svedoke koji su me odmah nazvali i sve mi prepričali. Nije ugodno - rekao je Žada za portal Virovitica.net.

Jedna od svedokinja bila je i Iva Anzulović obavestila Žadu i sama pokušala da prijavi događaj kao najavu počinjenja kaznenog dela. Njenu prijavu su odbili da prime u virovitičkoj policiji i u nadležnom Državnom tužilaštvu. Upućena je, naime, kako je u situaciji svedoka javnih prijetnji nanošenja teških telesnih povreda, "ona je samo svedok, a oštećeni je u tom predmetu Ivan Žada i on treba da podnese prijavu dok će se nju eventualno zvati da iznese iskaz."

Nemalo sam ostala iznenađena jer sam zvala i policiju u Zagrebu, kao i advokaticu Vesnu Alaburić kako bih proverila jesu li zakoni koje ja znam, u svim izmenama i dopunama, isti svugde u zemlji ili u Virovitici postoje neki drugi. Naravno da su iz Zagreba potvrdili kako sam ispravno postupila te svako može podneti prijavu i policiji i tužilaštvu što, po zakonu, i moram učiniti jer je kazneno delo znati za najavu počinjenja kaznenog dela, a ne prijaviti ga.", objasnila je Anzulović za portal Virovitica.net "Zanimljivo mi je postupanje ovdašnjih državnih službi.

Ivan Đakić
Ivan Đakić foto: Printscreen/facebook

Po njima je, dakle, sreća što znam kontakte Ivana Žade pa sam mogla sa mu prensem najavu fizičkog napada, ali što ako neko želi tući nekog drugog mog kolegu kojem ne znam broj mobilnog, a policija odbija da uzme prijavu? Naravno da sam tog službenika policije prijavila MUP-u po broju značke i insistiraću na sankcijama.", najavila je.

Nekoliko dana nakon toga, Đakić je preko svog Facebooka nastavio obračun sa Žadom. Između ostaloga je napisao: "Ja sam za svoga oca spreman i u zatvoru završiti DOŽIVOTNO ako treba, a ti si dobro razmisli!". Tek nakon toga je Žada podneo kaznenu prijavu DORH-u, a oni su pristali da pokrenu istragu. HND je objavio da je tokom istrage Đakić prietio svedokinji, što je ona prijavila policiji. Ivan Đakić inače je vlasnik hotela u Pitomači. Iza hotela stoji firma Đakić Thim d.o.o., a u službenim podacima, ali i na stranici hotela, kao vlasnik naveden je upravo Ivan Đakić. Uz mlađeg sina Josipa Đakića firmu zastupa i stariji sin Tomislav Đakić, koji je član Uprave. Firma je lani prijavila prihod u visini od 449,2 hiljade kuna. Prema podacima s poslovnih servisa, prijavili su sedam zaposlenih, a prosečna plata u neto iznosu bila je 1,8 hiljada kuna (286.000 dinara) Godinu su završili u gubitku od 89 hiljada kuna 12.000 evra.

Automobili kojima se Đakić hvali
Automobili kojima se Đakić hvali foto: Printscreen/facebook

Porodica Đakić bavi se turizmom, čini se, i na ostrvu Šolti, a sam Ivan Đakić podelio je na svom profilu link na internetsku stranicu Apartmana Đakić putem koje se može rezervirati smeštaj u njihovim apartmanima.

Na svom Facebooku se mlađi Đakić pohvalio i besnim kolima, Mercedesom i Audijem, ali nije jasno ko je vlasnik kojeg automobila. Biće posebno zanimljivo posmatrati istragu protiv Đakića i moguće sankcije, posebno u okviru ovih njegovih prijetnji da je spreman i doživotno u zatvor. Setićemo se Ljube Ćesića Rojsa koji je slično govorio i tvrdio da bi radije u zatvor nego gulio krompire pa je završio u staračkom domu gde je bojio jaja uz Uskrs.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.