ČEDOMIR JE PORODICU POBIO U KREVETU: Ostavio je samo jedno PISMO!
Keran je trostruki ubica koji je na kraju izvršio samoubistvo, Foto: Nebojša Mandić

Užas u Hrvatskoj

ČEDOMIR JE PORODICU POBIO U KREVETU: Ostavio je samo jedno PISMO!

Posle ubistva je otišao u kafić i popio kafu

Objavljeno: 15:53h

Trostruki ubica Čedomir Keran (62) iz Sukošana ubio se u svom polju na predelu Sv. Martina tzv. kombinovanim samoubistvom, piše Zadarski.

Oko vrata je stavio omču zavezanu za stablo, a zatim je pucao u sebe iz ilegalnog oružja, najverovatnije poluautomatske puške.

Čedomir je u kuću svoje sestre došao u nedelju ujutro oko 7 sati. Vrata mu je otvorila sestra Zvjezdana (64) i nju je odmah na ulazu zatukao tupim predmetom. Potom je na spratu kuće ubio sestrinog sina (37) i na kraju sestrinu svekrvu (81) dok su još bili u svojim krevetima. Nakon toga je mirno izašao iz kuće, rekao susedima šta je napravio, seo na motor i uputio se na svoje imanje u sukošanskom polju, gde ga je oko 15 sati pronašla policija.

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj porodici, ali nije poznato navodi li i razloge zbog kojih je počinio ovaj nezapamćeni zločin na zadarskom području. Sve to upućuje na zaključak da je Čedomir svoj krvavi pohod detaljno isplanirao.

Rezultati obdukcije žrtava trebalo bi da budu poznati tokom ponedeljka.

Policija dojavu primila nešto pre 13 sati

Podsetimo, policija je ranije danas objavila tok događaja. Dojavu je primila nešto pre 13 sati, dakle nekoliko sati nakon ubistva.

- Juče, 6. januara nešto pre 13 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zadarske primio je dojavu da se u porodičnoj kući u Sukošanu nalazi telo mrtve žene.

Dolaskom policijskih službenika na mesto događaja u kući su pronađena tri mrtva tela s tragovima nasilne smrti, i to muškarca u dobi od 37 godina i dve žene u dobi od 64 i 81 godine.

Policijski službenici na mestu događaja su proveli prvi deo očevida koji se nastavlja danas.

Potom su nešto pre 15 sati u polju iznad Sukošana, policijski službenici Policijske uprave zadarske pronašli mrtvo telo muškarca u dobi od 61 godinu. Nakon sporvedenog uviđaja i kriminalističkog istraživanja osnovano se sumnja da je navedeni 61-godišnjak počinio opisana kaznena dela teškog ubistva, kao i da je tokom dana počinio samoubistvo.

- U saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom, policija sprovodi dalje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za navedeni događaj - objavila je policija.

Prema rečima suseda, nakon stravičnog zločina ubica je seo u obližnji kafić i popio kafu. Posle toga nazvao je jednu komšinicu, rekao joj šta je učinio i pobegao prema sukošanskom polju. "Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sr*nje", rekao je komšinici.

Iako susedi kažu da je reč o mirnoj porodici i mirnom čoveku, naknadno se ispostavilo da su ipak imali i porodičnih problema pa bi se tu mogao tražiti motiv ubistva.

- Izgledao je dobro, nije delovao poremećeno, a kako je došlo do toga... Pa ja još sebi ne mogu doći - rekao je jedan od suseda za Antenu Zadar.

- U šoku smo svi. Ne znam šta bih vam rekla. Iako nije razgovarao sa sestrom, bili su dobra i mirna porodica - kaže jedna susjeda.

Sestri isključio struju

Zadarski je juče objavio kako je Čedomir nekoliko meseci bio u penziji, kao bivši radnik Konstruktora. Živeo je u porodičnoj dvojnoj kući koju je delio sa porodicom svoje sestre. Između njih je pre nekoliko godina došlo do nesuglasica, Čedomir je potraživao pravo na deo kuće svoje sestre u kojoj je 18 godina živela s porodicom, ali ona to njegovo pravo nije htela da prizna. Zbog toga su vođeni dugotrajni sudski postupci, a kulminacija se dogodila prošlog leta kad je porodici Čedomirove sestre zadarska Elektroprivreda isključila struju.

Zadarska Elektroprivreda je, po nalogu Čedomira kao upisanog vlasnika dela kuće gde se nalazi elektro brojilo, 12. juna isključila struju kompletnom objektu čime je u mraku ostavila četvoročlanu porodicu, uključujući i 80-godišnju teško bolesnu baku koja je nedavno imala operaciju na srcu.

Odmah idući dan, 60-godišnja žena podigla je tužbu zbog ometanja poseda isključenjem električne energije u porodičnom domu, u zgradi čiji je ona dugogodišnji suvlasnik. Tražila je tada od suda da donese privremenu meru radi sprečavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete, kao i zaštite zdravlja kojom će joj se omogućiti privremeni nesmetani suvlasnički deo nekretnine u kojoj živi, a koja uključuje i posed priključka na električnu energiju.

Ali, sudac je obavio uviđaj na licu mesta u Sukošanu i utvrdio kako porodica tamo živi zadnjih 18 godina i kako nema drugu kuću te gotovo mesec dana kasnije, 21. septembra donio rešenje kojim se odbija zahtev da se struja privremeno priključi. Tako je porodica Čedomirove sestre živela više od četiri meseca bez električne energije.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.