ANKICA (70) JE JOZI (81) BILA CENTAR SVETA: Nakon 25 godina braka, jednog jutra je prekrio ćebetom i uzeo TESTERU!
Testerom je hteo da ubije ženu, Foto: Youtube printscreen

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA

ANKICA (70) JE JOZI (81) BILA CENTAR SVETA: Nakon 25 godina braka, jednog jutra je prekrio ćebetom i uzeo TESTERU!

Zaključao je vrata, pokrio ženu ćebetom preko glave i upalio testeru. Navodno je nameravao da ubije nju i sebe

Objavljeno:

Jozo Antunović (81) u selu Koritna nedaleko od Đakova protekle subote električnom testerom pokušao je da ubije svoju nevenčanu suprugu Ankicu Talavanić (70).

Sve se odigralo tokom prepodneva. Jozo je ustao, a Ankica je ostala u krevetu. Živeli su u sobi u kući Ankičinog sina Miroslava koji se brinuo o njima nakon što su, pre nekoliko nedelja došli iz Austrije.

Naime, oboje su radni vek proveli u Austriji, gde su stekli penzije, a onda su odlučili da se vrateu Hrvatsku. Niko na Jozi nije primetio ništa čudno niti su čuli da su se Ankica i on prethodno posvađali. A onda je oko 11 sati Jozo pošao po Ankicu u sobu da je pozove na ručak.

Ali usput se predomislio. Iz šupe je uzeo električnu testeru uključio je u struju i ušao u sobu u kojoj je žena spavala. Zaključao je vrata, pokrio ženu ćebetom preko glave i upalio testeru. Navodno je nameravao da ubije nju i sebe.

Međutim, čuvši testeru žena je počela da se brani. U mahanju testerom Jozo joj je odrezao mali prst na ruci, zarezao ju je po glavi, a i na drugoj ruci joj je po prstima zadao zarezne rane.

Žena je počela vrištati upomoć i to je čuo njen sin, koji je razbio zaključana vrata i Jozi oteo testeru. Pozvana je Hitna pomoć koja je Ankicu odvezla u bolnicu, gde su je i zadržali na intenzivnom odeljenju.

Jozo je, nakon dolaska policije, u očaju vikao: ‘Šta sam to uradio, šta sam to učinio?’. U kući je u tom trenutku bila i snaja koja je bila u tolikom šoku da nije mogla ništa da kaže.

- Još ne verujem u to što se zbilo. Baš ništa nije govorilo da bi Jozo iz bilo kakvog razloga napao moju mamu ili je pokušao ubiti. On ju je jako voleo. Bez nje nije hteo da ide nigde niti bilo šta da radi. U braku su 25 godina i ona mu je bila centar sveta. Kad je pala u krevet jer je operisala kolena pa imala problema s nogama i hodanjem, a on dobio težak infarkt u septembru, oboje su odlučili da će se vratiti u Hrvatsku kako bi bili bliže deci. A i bojali su se da ne umru sami u Austriji. Planirali su urediti malu kuću koju su imali u Koritni, a koja je pored bratove. Kad sam bio kod njih zadnji put, dogovarali smo se kako ćemo to urediti. Ja sam ih dovezao u Hrvatsku. Još su im neke stvari ostale kod mene u Petrinji. Sve je bilo u redu, a onda ovo. Malo je reći da sam šokiran. Bio sam kod mame u poseti odmah nakon što je operisana. Bila je još omamljena pa mi nije mogla reći što se tačno zbilo. Lično bih jako voleo porazgovarati s očuhom, da vidim šta ga je nagnalo na takav čin - kaže Ankičin sin Ivica Talavanić.

Dodaje kako nije siguran kakve sve povrede ima mama jer je, kad ju je video, imala zamotanu glavu i obe ruke.

Jozo sada želi da poseti Ankicu u bolnici
Jozo sada želi da poseti Ankicu u bolnici foto: AP

Jozo se, kaže, veselio povratku u Hrvatsku i bilo mu je svejedno gde će da živi samo da je s Ankicom. Dodaje kako nije istina da je Jozo ganjao Ankicu po sobi s električnom testerom jer se ona nije mogla samo tako ustati iz kreveta. Kretala se polako, pomoću hodalice.

Umnogome joj je još vitalni Jozo pomagao. Kad ju je napao, ona je ležala, ne sluteći što se sprema. Meštani Koritne takođe su u šoku jer Jozu svi znaju kao mirnog i neagresivnog koji je Ankicu jako voleo.

Ona mu je, naime, bila druga žena. Prva supruga, s kojom ima dva sina, je umrla, a Ankicu je upoznao u Austriji. Uvek su se dobro slagali. Jozi su odredili pritvor, ali i psihijatrijsko veštačenje kako bi se otkrilo je li u trenutku napada bio uračunjiv. Navodno je i tokom saslušanja govorio da se kaje, da voli svoju ženu i da je želi da ide da je vidi u bolnicu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.