TO JE TAJ REŽIM KOJI ŠALJE POLICAJCE NA RODITELJE KOJIMA SU UBILI DECU! Jadranka Kosor osudila Dodika
Jadranka Kosor osudila Milorada Dodika, Foto: Dragana Udovičić

oglasila se

TO JE TAJ REŽIM KOJI ŠALJE POLICAJCE NA RODITELJE KOJIMA SU UBILI DECU! Jadranka Kosor osudila Dodika

Jadranka Kosor, nekadašnja predsednica Hrvatske, na Tviteru je iznela jasan stav o događanjima na Trgu Krajine

Objavljeno:

Protesti građana Banja Luke nakon hapšenja Davora Dragičevića bili su burni, došlo je i do sukoba sa policijom, a na ta dešavanja reagovale su brojni političari regiona, među njima i Jadranka Kosor.

Jadranka Kosor, nekadašnja predsednica Hrvatske, na Tviteru je iznela jasan stav o događanjima na Trgu Krajine.

Ona je žestoko osudila postupke policije, ali i politiku Milorada Dodika, predsedavajućeg Predsedništva BiH.

- Da, da, to je taj režim u kojem policajce šalju da tuku i hapse roditelje koji traže istinu o svom ubijenom detetu. To je taj Dodik s kojim će, kako reče D.Čović, osigurati “evropski put” BiH. Ali, nema puta za one koji se boje i mrtve dece. Jad i beda - napisala je Kosor na svom Tviter profilu.

Kosor su zatim u komentarima prozivali da previše obraća pažnju da dešavanja u susednim zemljama, ondosno da "gleda u tuđe dvorištte" dok ono što se odigrava u Hrvatskoj ne komentariše, na šta je ona odgovorila:

- O, virim ja i u naše dvorište, o da. Susedno samo onda kad se i nas, kao susede, tiče. I kad se tiče opštih, ljudskih vrednosti. Kao što je sloboda.

Milorad Dodik juče je izjavio Srni da, duboko saosećajući sa bolom porodice Dragičević i razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina, mora da poruči da je Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju sprovoditi.

- Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana, jer sam odmah po lišenju slobode Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su usledili, a koje smo pratili putem medija, deo policijsko tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim – rekao je Dodik upitan da prokomentariše jučerašnja dešavanja u Banja Luci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.