OVA HRVATICA MASTURBIRA OD SVOJE 4 GODINE: Bilo je dana kada nisam umela da STANEM! PRIRODNO JE KAO KAD JEDETE
Marina Krleža, Foto: PRINTSCREEN

bez cenzure

OVA HRVATICA MASTURBIRA OD SVOJE 4 GODINE: Bilo je dana kada nisam umela da STANEM! PRIRODNO JE KAO KAD JEDETE

Prenosimo vam deo njenog autorskog teksta uz neznatna skraćenja...

Objavljeno:

Autorski tekst spisateljice, radisjkog voditelja i nekadašnje profesorke hrvatskog jezika Marine Krleže o masturbaciji, posebno ženskoj, izazvao je veliku pažnju.

Marina je rešila da ispriča svoju priču stavljajući akcenat da ako to radite nemate razloga za stid jer se radi o nečemu što jednako prirodno kao i što su uzimanje hrane, vode...

Prenosimo vam deo njenog autorskog teksta uz neznatna skraćenja.

"Oduvek se smatram velikom masturbatorkom. Volim taj naziv po uzoru na Dalijevu sliku 'Veliki masturbator' iz 1929. godine koju sam otkrila u srednjoj školi i do danas mi je draga. Zdušno priznajem da sam ženska verzija tog Dalijevog dela.

Volela bih jedino da sam u životu bila okružena s više žena koje glasno zagovaraju taj ugodni čin praktikovanja telesne ljubavi sa samom sobom.

foto: PRINTSCREEN

Mislim da ću dobro upamtiti današnji datum kad sam javno odlučila napisati indikativnu misao iz naslova. Tu rečenicu iz mojih usta već decenijama slušaju i odobravaju svi koji me lično znaju. Oduvek mi je stavljala osmeh na lice jer ako me išta u većem delu života toliko opuštalo i veselilo, bila je to masturbacija.

Žene gotovo nikad ne pričaju u masturbaciji

Osećaj kad o tome sad javno pišem je pomalo kao da izlazim iz ormara, iako u ormaru nikad nisam ni bila, uprkos tome što me je društvo od malih nogu pokušavalo zatvoriti kad je seksualnost u pitanju, baš kao i sve vas. O načinima kako je to društvo činilo, pisaću ispod. Kakogod, nisam se baš prilagođavala tom društvu. Kad mi se masturbiralo i razgovaralo o masturbaciji, to sam činila.

Razgovarati o njoj u seksualnom kontekstu bilo mi je lakše s muškarcima – prijateljima i ljubavnicima. Prijatelja je uvek bilo mnogo, a ljubavnika sasvim dovoljno. Sa ženama se razgovor o masturbaciji sprovodio puno teže, zapravo vrlo retko.

U neseksualnom pak kontekstu (sociološkom, medicinskom i još pokojem) o masturbaciji uopšte nije bilo reči – ni na televiziji, ni među roditeljima i rodbinom, ni u školi. Kad smo to jednom na biologiji uzgred spomenuli, pojava je bila prikazana kao da se odnosi isključivo na muškarce. Ispadalo je da žene ne masturbiraju pa sam zapitala je li sa mnom sve u redu, jesam li normalna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / 100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.