Ćirilicom i četničkim pesmama na hrvatski pravopis: Srpski hakeri oborili hrvatski sajt! (FOTO)

Pozdrav od srpskih hakera!

Ćirilicom i četničkim pesmama na hrvatski pravopis: Srpski hakeri oborili hrvatski sajt! (FOTO)

Na sajtu Instituta za jezik su se, umesto uobičajnog sadržaja, mogle videti srpska i ruska zastava, poruka "Pozdrav od srpskih hakera" i čuti melodije ravnogorskih pesama
Objavljeno: 10:58h

Hakeri su sinoć napali internet stranicu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje - "Pravopis.hr". Na sajt su postavili sliku spojene srpske i ruske zastave, natpis "Vukovar srpski grad". Srbi hakovali HRT i ćirilicom čestitali Božić! (FOTO) Umesto uobičajnog sadržaja, na stranici kojoj je i jutros bilo nemoguće pristupiti, mogle su se čuti melodije četničkih pesama i videti fotografija Vojislava Šešelja sa kokardom i kalašnjikovom, javili su hrvatski mediji. Na dnu stranice ostavljena je poruka: "Pozdrav od srpskih hakera".

Pravopis.hr printscreen
Direktor Instituta Željko Jozić smatra da to nije slučajnost što se napad desio juče, na Međunarodni dan maternjeg jezika. - Malo sam iznenađen. Takve stvari nam ne trebaju. Ovo je drugi hakerski napad na naše stranice. Odlučili smo da stavimo stranice van funkcije do sutra, do rešenja problema - rekao je on sinoć poručivši da je očigledno da se radi o napadu nekoga "kome smeta Hrvatski jezik". Jaozić je pozvao one koji se služe takvim napadima da ideološke razmirice rešavaju dijalogom. (Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.