ŠOKIRALO ME JE TO ŠTO SE KIKOTAO! Bivša devojka dvostrukog UBICE iz Zagreba opisala kako je saznala za zločin!
Damir Minković, Foto: Facebook printscreen

ubio tetku i brata

ŠOKIRALO ME JE TO ŠTO SE KIKOTAO! Bivša devojka dvostrukog UBICE iz Zagreba opisala kako je saznala za zločin!

U porodičnoj kući su pronađeni ubijeni Marija Minković (77) i njen posinak Siniša Minković (50). Za njihovu smrt osumnjičen je Maričin nećak Damir Minković (35).

Objavljeno:

Dvostruko ubistvo u zagrebačkim Strugama zgrozilo je javnost krajem novembra.

Tada su u porodičnoj kući pronađeni ubijeni Marija Minković (77) i njen posinak Siniša Minković (50). Za njihovu smrt osumnjičen je Maričin nećak Damir Minković (35).

Damir je tog tragičnog vikenda otišao kod devojke u Beograd odakle se javio medijima, a uhapšen je po povratku u Hrvatsku na graničnom prelazu Bajakovo. Već je od ranije poznat policiji zbog pljačke Zlatarne Celje u centru Zagreba.

- Čim sam u medijima videla šta se dogodilo, odnosno da su Marica i Siniša ubijeni, dakle odmah u subotu popodne, poslala sam mu poruku u kojoj sam mu izrazila saučešće jer Marica i Siniša su bili predivni ljudi. Dobro sam ih poznavala jer sam jedno vreme živjela s Damirom u toj kući. Nije odgovorio na poruku, pa sam ga zvala. Nije se javljao - rekla je Damirova bivša nevenčana supruga s kojom ima i dete za Vijesti.hr.

- Tada sam mu opet poslala poruku i rekla mu da se javi. Razgovarali smo preko kamere. Šokiralo me kada sam videla kako je hladan i čula kako se kikoće. Zar tako reaguje soba kojoj je ubijeno dvoje bliskih ljudi? Pitala sam ga ima li on kakve veze s tim na što se počeo da se smeje. Rekao je da nema veze s ubistvima. Bio je go i sveže obrijane glave. Na moje insistiranje je li ih ubio samo mi je odbrusio da 'zašto ga sad svi gnjavimo'. Čak je rekao i da će da proda kuću jer da ne može spavati u kući u kojoj su ljudi ubijeni samo zid od njega - ispričala je i dodala kako je i njoj tvrdio da je to učinio neko drugi i da je možda on bio meta.

- Premrla sam od straha za svoj i život svog deteta. Pitala sam ga jesmo li dete i ja sigurni, rekao je da jesmo. Ipak, zbog straha dete nisam vodila sedam dana u školu iako je i on u međuvremenu bio uhapšen - priznala je.

Ali, nije poverovala u njegovu priču da nije počinio ta ubistva jer, osim što ga dobro poznaje, bilo joj je sumnjivo i što ju je kobnog petka putem poruka pitao poznaje li kojeg kamatara jer mu hitno treba 2.500 evra.

- Kazala sam mu da ne poznajem i pitala ga za šta mu treba. Nije mi želeo da mi kaže. Ne bih želela ništa ishitreno zaključivati, ali sumnjam da mu je trebalo za svadbu s obzirom da znam da je kupio burme, a i detetu je rekao da će u decembru poći s njim u Beograd da upozna 'novu mamu'. On je inače najviše upadao u probleme zbog devojaka odnosno kada je bio u vezama - istaknula je.

Prisetila se i kako je pljačku zlatare izveo u vreme kada je ona bila u četvrtom mesecu trudnoće.

- Upoznala sam ga kada sam preko oglasa od njega kupila psa. Malo pomalo i počeli smo da izlazimo. Nakon šest meseci veze sam zatrudnela. On je meni govorio da će počiniti pljačku, ali mu nisam vjrovala. Naprosto mi nije delovao kao tip koji ima hrabrosti tako nešto učiniti - ispričala je.

- On je uvek više delovao kao papučar zato policiji i nisam ništa prijavila iako sam zbog toga bila osuđena na šest meseci uslovne kazne. Međutim, kada sam na radiju čula za pljačku, znala sam da je ipak on. Bili smo kod moje bake i sva trojica su 'pala' već idući dan. Prvo je policija uhapsila njegove kompanjone jer su ukradeno zlato pokušali prodati preko Fejsbuka. Damir je deo zlata sakrio u šaht, deo u plafonijeru, a deo nije nikada pronađen niti mi je ikada rekao gde je - priseća se i nastavlja:

- Kada sam ga upitala zašto je to učinio odgovorio mi je kako su moja i njegova mama na njega vršile pritisak s obzirom da sam bila trudna, kako beba nema uslove za život u toj kući u Strugama. Ali nije pokazivao nikakvo kajanje. Celo vrijeme se ponašao kao da se ništa nije dogodilo zato sam i sada posumnjala da ne govori istinu kada je tvrdio da nije umešan u ubistva - ispričala je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.