PETORO SRBA UHAPŠENO U VUKOVARU ZBOG RATNIH ZLOČINA! Plenković otkrio da se akcija spremala od februara
U Vukovaru je uhapšeno pet osoba, Foto: Marina Lopičić

potvridili pisanja medija

PETORO SRBA UHAPŠENO U VUKOVARU ZBOG RATNIH ZLOČINA! Plenković otkrio da se akcija spremala od februara

Hina prenosi da je Plenković izneo tvrdnju da hrvatska policija i Državno tužilažtvo rade svoj posao zakonito i nezavisno od bilo kojih institucija

Objavljeno: 06.12.2018. 15:49h
  • 16

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas u Briselu da je nekoliko osoba uhapšeno zbogratnih zločina na području Vukovara, ali da sa detaljima nije upoznat, prenosi Hina.

Agencija navodi da su prethodno hrvatski mediji preneli da je, zbog sumnje da su tokom 1991. godine počinili ratni zločin u Vukovaru, policija pokrenula kriminalističku istragu protiv pet osoba srpske nacionalnosti sa područja Vukovara koji su rano jutros iz svojih domova odvedeni na informativne razgovore.

- Kao ministar ne znam niti mogu da znam detalje, ali ono što mogu da potvrdim jest da je nekoliko osoba danas uhapešno zbog ratnih zločina i u ovom trenutku se sprovodi kriminilistička istraga i pretrage i u ovom trenutku ne mogu više ništa o tome da kažem - rekao je Božinović, koji u Briselu učestvuje na sastanku ministara unutrašnjih poslova EU.

 

Portparolka hrvatskog MUP Marina Mandić potvrdila je Hini da je u toku kriminalistička istraga koju sprovode policijski službenici radne grupe Direktorata policije, a vezana je za ratni zločin počinjen 1991. godine na području Vukovara.

Andrej Plenković
Andrej Plenković foto: Reuter

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da hapšenje pet osoba, za koje mediji navode da su srpske nacionalnosti, zbog ratnih zločina na području Vukovara počinjenih 1991, nije usledilo zbog pritiska vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

Hina prenosi da je Plenković izneo tvrdnju da hrvatska policija i Državno tužilažtvo rade svoj posao zakonito i nezavisno od bilo kojih institucija.

- Ne. Policija radi svoj posao, posebna radna grupa koja je svu tematiku ratnih zločina i za Vukovar i za Ovčaru krenula da radi na način koji rezultira ovakvim koracima u postupku. Radi se od februara, nema nikakve veze sa političkim pritiscima. Policija, Državno tužilaštvo, svi rade svoj posao zakonito i nezavisno od bilo kojih institucija -  kazao je Plenković nakon sednice hrvatske vlade u Karlovcu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media