OPET BIH TO URADIO! Profesor koji je tukao učenike nimalo se ne kaje, o njemu kruže užasne priče!
Profesor Franjo Dragičević, Foto: RTL printscreen

haos u hrvatskoj

OPET BIH TO URADIO! Profesor koji je tukao učenike nimalo se ne kaje, o njemu kruže užasne priče!

Kaže da ga je učenik gađao kredom

Objavljeno:

Čas tehničkog crtanja u srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu u utorak se pretvorio u sat tehničkog izbacivanja - profesora iz takta, a učenika iz učionice.

Sve je, prepričavaju učenici, počelo kad su dvojica njihovih kolega, učenika drugih razreda bravarskog smera bili nemirni na nastavi - smejali su se, dobacivali, a navodno su profesore gađali kredom.

Očito nepoštovanje autoriteta profesor više nije mogao da trpi. Iako je iza njega 40 godina besprekornog profesionalnog staža, ovo je bila kap koja je prelila čašu.

- Jednostavno je puk’o - rekli su učenici dodajući kako je profesor dvojicu učenika najpre vređao i omalovažavao, a onda i fizički nasrnuo na njih.

Profesor je izlazeći iz razreda prvo gurnuo, a potom uhvatio za vrat i udario po glavi jednog učenika, a drugog je najpre ošamario nekoliko puta te s maltretiranjem nastavio u svom kabinetu. Tvrde to učenici.

- Ja sam odreagovao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to uradio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga povredio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stl učenika, pa sam prema obojici primenio isti tretman - rekao je profesor Franjo Dragičević za RTL.

U školi je došlo do incidenta
U školi je došlo do incidenta foto: Pixabay

Profesor kojemu je ostala godina dana do penzije tvrdi da je još od jeseni taj razred, inače poznat u celoj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali taj je put nakon što je gađan kredom izgubio kontrolu.

- Ja sam to uradio i da bih morao, opet bih uradio sram me da sam morao. Mene ne štiti sistem, mene ne štiti uprava škole, direkotri su OK, ali sistem nastavnike ne štiti - tvrdi Dragičević.

A direktor te škole, koji je upoznat s celim slučajem, kaže:

- Da, bio je incident u poslepodnevnoj smjeni. Smatram neprimerenim i neprihvatljivim ponašanje učenika i profesora. Učenik nema nikakvih fizičkih povreda i nije bilo lekariskih intervencija. Profesor ga nije tukao. Majka jednog od učenika bila je u školi i osuđuje takvo ponašanje svog deteta, ali i profesora. Od drugog učenika sam pozvao tatu u školu i taj je učenik rekao da ga niko nije tukao. Inače, već duže vreme, unazad dva mjseca, taj jedan učenik gađa profesora kredom u leđa dok on piše po ploči. Uvek ima izgovor da gađa nešto drugo, a onda kao slučajno pogodi profesora. Profesor je jednostavan čovek, pravedan ali strog, 40 godina radi u struci. Učenik ga je povredio i verojatno je izgubio živce i vikao na njega i to nije dopustivo - rekao je direktor Blažeka.

Istaknuo je da je strašno da se to dogodilo, ali da je sve prenaduvano.

Profesor koji je učestvovao u incidentu s učenicima, i juče je, kako kažu učenici, bio u školi. Navodno je u istom razredu na satu tehničkog crtanja, polovini razreda podelio jedinice.

Bio je, kažu učenici, izuzetno nervozan i na svakom crtežu našao je neku primedbu i dao lošu ocjnu. Ali učenici kažu da to navodno nije prvi incident s profesora pred penzijom.

Vrlo često je znao učenicima da baca i lomi lenjire, a o tome se naveliko prepričavalo i u školi. Ali, kažu učenici, te su informacije sigurno došle i do direktora, ali on nije reagovao jer pretpostavljaju da niko nije do sada direktno njemu prijavljivao nastavnika.

Direktor kaže da mu nito do sada nije prijavio da je profesor lomio lenjire učenicima.

Školu pohađa 850 učenika, ima 96 zaposlenih, a s ovim je incidentom upoznato i ministarstvo nauke i obrazovanja. Iz ministarstva poručuju:

- Škola je mesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja. Ministarstvo je kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju i zatražilo hitnu inspekciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola zatraži.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.